Greene Rocket осигурява наслада от дербито в Дъблин за Роувърс

Ако Shamrock Rovers трябва да запазят титлата си, може би ще погледнат назад към последната игра в първата серия като особено важна, като разпръснакът на Арън Грийн решава завладяващо дерби в Дъблин срещу Шелбърн.

Роувърс можеше да е приключил играта до края на часа, като Анди Лайънс отбеляза един, но почти два или три, преди вдъхновената смяна на Деймиън Дъф да помогне за промяна на играта благодарение на нивелера на Шейн Фарел.

Но Стивън Брадли имаше няколко собствени трика на звездна скамейка и заместникът на Грийн реши нещата пред екстатична подкрепа на Роувърс като гост, след като беше превъзходно подреден от Дани Мандроиу.

Дери можеше да има шанса да удължи разликата си над Hoops до осем точки, ако победи Finn Harps утре – вместо това ще бъде най-много шест. Това приключва първата серия от игри и изглежда, че има истинска надпревара за титлата.

Това беше истинско дерби в Дъблин, изиграно в студени условия, което не само очарова. Сред тълпата беше Стивън Кени, Ирландия и бивш шеф на Роувърс; Ирландският мениджър до 21 години Джим Крауфорд, който беше твърд фаворит на феновете в игровите си дни в Толка Парк, също беше сред разпродадената публика. Присъства Руайдри Хигинс, шефът на Дери.

Имаше една промяна в стартовия отбор на Роувърс от победата им с 3-0 срещу Finn Harps миналия уикенд, като Seån Gannon влезе вместо Roberto Lopes. Шеловете останаха непроменени от отбора, който се наложи в Слайго.

Толкова мощен е отборът на Hoops, че може да започне без двама от най-талантливите играчи в лигата в Dylan Watts и Mandroiu.

Лий Грейс от Шамрок Роувърс в действие срещу Джордан МакЕнеф от Шелбърн

Обръчите водеха в рамките на две минути. Неефективният Джордан МакЕнеф беше ограбен от топката, Ронан Фин намери Ричи Тауел, който нахрани Лайънс и играчът продължи забележителната си серия от голове с наистина подреден финал.

Беше поразително как и Лайънс отляво, и Ронан Фин отдясно бяха изключително високо на терена по всяко крило – Роувърс очевидно искаха да отблъснат крилата на червените.

Шелс имаше добър шанс в девет минути. Центрирането на JR Wilson беше посрещнато от Dan Carr, който трябваше да направи удар с много повече сила. На другия край Греъм Бърк накара Брендън Кларк моментално да се притесни.

ПЪЛНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА МАЧА

Роувърс дърпаха всички конци до 26-ата минута, когато Бърк закачи след едно-две с Фин. На този етап Шелс отчаяно искаха да се качат на топката.

Щяха да достигнат почти до пълно отчаяние, ако ударът на Джак Бърн в 34-та минута не беше превъзходно спасен от Кларк. При 1-0 имаше някаква надежда за подопечните на Дъф.

Тауел, който имаше страхотно първо полувреме, комбинира с Лион за това, което можеше да бъде претендент за гол през сезона седем минути след почивката. Хапката на Towell беше вкусна, но Lyons дръпна усилията си съвсем широко, почти подходящото заключение за превъзходна поредица от пасове, включващи повечето от отбора на Роувърс.

Атакуващата заплаха на Лайънс е истинско откровение за този мандат и той хвърли широк удар с глава в началото на второто полувреме от прекрасно центриране на Рори Гафни.

Нито Конър Кейн, нито МакЕнеф имаха добра нощ за червените и и двамата бяха заменени в 58-та минута, моменти преди изравняването, което би зарадвало Дъф, тъй като Камерън Ледуидж току-що беше заменен на крило.

Шелс най-накрая намери място на тезгяха и центрирането на Ледуидж беше насочено от немаркиран Фарел на задната пръчка. Игра продължава – някак си.

Шелс вече бяха пълни с надежда, но Роувърс остана още по-заплашителен, Гафни се въртеше, но не получаваше достатъчно сила за изстрел, който Кларк надлежно задуши.

Бърн имаше сравнително спокойна нощ и Уотс влезе за националния отбор на Ирландия с 18 минути до края. Тауел премина в наказателното поле малко след това, но без играчи на Роувърс да търсят дузпа, той все още изглеждаше обиден, когато Люк Бърн подаде ръка, за да му помогне да се изправи.

Ако Дъф беше доволен от своите резерви, Стивън Брадли може да бъде развълнуван от своите, тъй като Грийн завърши с ракета, след като беше настроен от друг резерв, Мандроиу, с оставаща минута.

Роувърс ще се нуждае от дълбочината на своя отбор, ако искат да спечелят отново лигата – и има всички шансове да го направят. За Шелс това беше отвратително; друг учебен пост по интригуващ път под Дъф. Шелбърн: Кларк; Уилсън, О’Дрискол, Бърн, Ледуидж, Кейн (Грифин 58); Койл, Дервин, МакЕнеф (Хокинс 58); Фарел (Анаебонам 87), Кар (Бойд 78).

Шамрок Роувърс: Манус; Ганън, Хоар, Грейс; Фин (Farrugia 83), O’Neill, Byrne (Watts 72), Towell (Greene 83), Lyons; Бърк (Mandroiu 77), Гафни.

Рефер: D McGraith.

Add Comment