“Той е абсолютна машина” – Аллахо се втурва към категорична победа за Златната купа от Пънчестаун | Новини за конни надбягвания

Патрик Маккан (racingpost.com/photos)

” title=”Allaho: Впечатляващ носител на златна купа на Punchestown” class=”js-imageLoader” data-at-xn=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/27 /108676 -medium.jpeg” data-br-n=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/27/108676-medium.jpeg” data-br-m=”https :/ /www.rp-assets.com/images/news/2022/04/27/108676-large.jpeg” data-br-w=”https://www.rp-assets.com/images/news/ 2022/ 04/27/108676-large.jpeg” data-br-xw=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/27/108676-large.jpeg” onclick=” връща false ;”>

Аллахо: впечатляващ носител на златната купа на Punchestown

Патрик Маккан (racingpost.com/photos)

От Ричард Фористал, редактор на Ирландия

Сряда: Punchestown Gold Cup, Punchestown

Дискусиите неизбежно бързо се обърнаха към дразнещата перспектива за това какво може да има бъдещето, но в победата Аллахо направи представяне, което да се насладите, като постави някои от най-украсените бойци в индустрията на меча в Ladbrokes Gold Cup.

Без победа над три мили, откакто победи Минела Индо на новобранеца Clonmel през 2019 г., обикновено бляскавият двоен герой на Уили Мълинс от Ryanair Chase доказа, че вече е по-завършен оператор с 14-дълго разрушаване на победителя от Clan Des Obeaux за 2021 г.

Рейдерът на Пол Никълс беше единственият, който наистина го служи на Аллахо от самото начало. Напротив, въпреки маржа на поражението, той подобри репутацията си тук.

„Боже мой, Аллахо е абсолютна машина“, каза Хари Кобдън, след като разглоби финалиста. „Бях плосък целия, а той правеше на половин скорост. Той е много елегантен кон.

Наистина похвала на победения конник и той изигра ролята си в зашеметяващ спектакъл.


Ladbrokes Punchestown Gold Cup: пълен резултат и преиграване на състезанието


На приличен пролетен терен, Пол Тауенд постави силни фракции върху Аллахо, но те никога не се отклониха далеч от клана Де Обо и неговият кон отново показа тенденция да отгатва оградите си малко и да скача наляво, както направи тук, като спечели Джон Дуркан Чейс през декември.

Както тогава обаче, той намери начин да свърши работата – и как. Едно по едно белите знамена бяха вдигнати отзад на финалната верига, като Роби Пауър издърпа Минела Индо след 11-ата ограда, а Дейви Ръсел също изпрати сигналите за бедствие над Галвин, въпреки че се свързаха, за да завършат шести, преди последно поставения Tornado Flyer .

Патрик Маккан (racingpost.com/photos)

” title=”Алахо се завръща победител след златна купа на Punchestown” class=”js-imageLoader” data-at-xn=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/27/108677 – medium.jpeg” data-br-n=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/27/108677-medium.jpeg” data-br-m=”https:/ / www.rp-assets.com/images/news/2022/04/27/108677-large.jpeg” data-br-w=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/ 04 /27/108677-large.jpeg” data-br-xw=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/27/108677-large.jpeg” onclick=”връщане false ; “>
Аллахо се завръща победител след златната купа на Punchestown

Аллахо се завръща победител след златната купа на Punchestown

Патрик Маккан (racingpost.com/photos)

Al Boum Photo се опитваше да държи под око водещата двойка и за негова заслуга той преодоля безупречно, за да завърши трети, докато грешка от два аута спря Кембой, преди да заеме пети, пред Fakir D’Oudairies.

В известен смисъл кралският тътен, на който се надявахме, не се осъществи. Вместо това имахме още един категоричен фанатик на Аллахо.

Заслуга и на Townend, тъй като това беше нюансирано бягане, което го видя да завърти винта на последната верига, вместо да ги удари по-рано.

Нетният резултат беше първа победа от 275 000 евро от клас 1 за шампионския жокей с коефициенти за патронаж 6-5 и шеста за Мълинс, 20 години след като Флорида Пърл ограби първата при Бари Джерати.

„Пол не взе пленници“, каза Мълинс, който се отдалечи с искрящ четиритактов, три от които бяха яздени от Тауненд.

„Той ми каза, че ще скочи, погледна ме и каза: „Разбира се, че ще остане, нали?“ И аз казах: „Разбира се, че ще го направи!“ Оказа се, че Clan Des Obeaux са единствените, които могат да останат с него.

„Брайън Купър, който язди Al Boum Photo, каза, че никога в живота си не се е състезавал с по-бърза златна купа. Беше хубаво да се види. Аллахо беше бит в Челтнъм като новак над три мили [behind Champ and Minella Indo in the 2020 RSA Chase] и този ден беше отпред и взе нещо, но вече е много по-зрял.

Естествено, тази зрялост повдигна въпроса дали Мълинс може да поеме по различен път с Аллахо следващия мандат. Той прие, че може да се окаже трудно да се устои на наклон при King George VI Chase, но подобно на Флорида Пърл, който спечели експоната от Кемптън през 2001 г., той се чудеше дали допълнителният ярд от златна купа в Челтнъм може да е мост твърде далеч .


Експертни съдии: Той ги унищожи в Пънчестаун – но може ли Аллахо да спечели златна купа на Челтнъм?


Разбира се, Аллахо също е в същия имот Cheveley Park Stud като действащия носител на Gold Cup A Later.

„Не знам“, размишляваше той. „Това отваря много повече възможности за него, така че може би бихте могли да кажете крал Джордж. Той има огромен двигател и следващата година отново ще стане по-зрял.

“Но още една четвърт миля е трудно. Мисля, че вероятно би било по-добре да отидеш и наляво, така че просто не знам. Когато видиш какво може да направи над две и половина, се чудиш. попитай.”

Патрик Маккан (racingpost.com/photos)

” title=”Пол Тауненд празнува със златната купа на Punchestown” class=”js-imageLoader” data-at-xn=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/27/108671 -medium.jpeg” data-br-n=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/27/108671-medium.jpeg” data-br-m=”https:/ /www.rp-assets.com/images/news/2022/04/27/108671-large.jpeg” data-br-w=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/ 04/27/108671-large.jpeg” data-br-xw=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/27/108671-large.jpeg” onclick=”връщане на false ;”>
Пол Тауненд празнува със златната купа на Punchestown

Пол Тауненд празнува със златната купа на Punchestown

Патрик Маккан (racingpost.com/photos)

Betfair отговори, като намали Аллахо с 8-1 (от 20) за Gold Cup, въпреки че при 11-4 (от 6) за King George и 13-8 (от 7-4) за Ryanair, пазарите казват, че може би е история.

Таунънд не се тревожеше много за това какво може да се случи. „Той мина малко вляво и не скочи, както можеше, но е просто изрод“, сияе той. “Той вече е по-възрастен, по-силен кон и може да изведе конете от зоната им на комфорт.”

Никълс има добър опит в своите набези в различни канали напоследък. Този път той се завръща с окървавен нос, но настоя да признае, че Кланът Де Обе просто се е сблъскал с неустоима сила.

„Дадохме го на Аллахо, но този ден той беше много по-добър кон – беше страхотен“, каза великодушно Никълс.

„Кланът се състезава, за да се сформира, ако погледнете миналогодишното състезание, зад него имаше няколко добри коне, но вероятно е толкова добър като него. Нямаме абсолютно никакво извинение.

Над 50% отстъпка от клуба за членове на Racing Post! Клубът на членовете е единственият абонамент, който феновете на състезанията и залагащите трябва да бъдат информирани и да вземат по-интелигентни решения за залагания. Функциите включват ранен достъп до дигиталния вестник Racing Post, ексклузивни новини и интервюта, първокласни съвети и инструменти за изучаване на формуляри, които да ви помогнат да залагате. Изберете „Вземете Ultimate Monthly“ и въведете код TRYME, за да получите първия си месец само за £14,99* – това е по-добре от половината от цената!

Ако решите, че Клубът на членовете не е за вас, можете да се откажете по всяко време, като се свържете с нас.

*Members’ Club Ultimate Monthly за първи месец ще бъде таксуван на £14,99, след това се подновява на пълна цена

Add Comment