„Той беше сигурен“ – Clan отново вкара гол за възхитен сър Алекс Фъргюсън | Новини за конни надбягвания

Джон Гросик (racingpost.com/photos)

” title=”Clan Des Obeaux отговаря на първите мигачи, за да спечели втора Betway Bowl при Хари Кобдън” class=”js-imageLoader” data-at-xn=”https://www.rp-assets.com/ images/news/2022/04/07/107530-medium.jpeg” data-br-n=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/07/107530-medium.jpeg ” data-br-m=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/07/107530-large.jpeg” data-br-w=”https://www.rp -assets.com/images/news/2022/04/07/107530-large.jpeg” data-br-xw=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/07/ 107530-large.jpeg” onclick=”return false;”>

Clan Des Obeaux отговаря на първите мигачи, за да спечели втори Betway Bowl под ръководството на Хари Кобдън

Джон Гросик (racingpost.com/photos)

От Андрю Диц

Четвъртък: Betway Bowl, Aintree

Сър Алекс Фъргюсън приветства състезанията като повече част от живота си, отколкото футбола сега, след като Clan Des Obeaux даде на бившия мениджър на Манчестър Юнайтед още един запомнящ се ден в Мърсисайд с втора победа в Betway Bowl.

Фъргюсън не съвпадна със своя троен от клас 1 на картата от миналата година, но в Clan Des Obeaux той има капитан, на когото може да разчита, за да произвежда стоките отново и отново.

Два King Georges, две Aintree Bowls и поглед към втора Punchestown Gold Cup, не е чудно, че Фъргюсън, който притежава Clan Des Obeaux в партньорство със семейството на Барбър и Гед Мейсън, описа десетгодишното момче като най-добрия си кон след неговото дължина победа над Conflated.


Betway Bowl Chase: пълен резултат и преиграване


„Веднага след като той пое водещата роля, помислих, че е сигурен и той просто е удържан“, каза Фъргюсън. „Той беше най-успешният, който сме имали. Миналата година имахме трите клас 1 тук, което не мисля, че е правено преди. Никога не съм печелил три поредни на Анфийлд, това е сигурно.

“Състезанията са по-скоро част от живота ми, отколкото футболът сега. Имам няколко коня заедно с Гед и Джон Хейлс и имахме голямо удоволствие.”

Фъргюсън е добре запознат с вземането на ключови решения за подобряване на представянето и той похвали треньора Пол Никълс за смяната на шапките на Clan Des Obeaux, като мигачите за първи път заменят скулите.

“Мигачите бяха голяма помощ и това правят добрите треньори, опитват нещата и се получи”, каза Фъргюсън. „За Пол беше страхотно да създаде това ниво на фитнес и подготовка.“

Фъргюсън също е частичен собственик на Cheltenham Gold Cup трети протекторат, който беше изгонен от фаворит с 5-2, но успя да се справи едва четвърти.

„Бяхме уверени, че Clan Des Obeaux се справя добре, но това беше голямо поле и смятахме, че Протекторат е може би най-добрият шанс, но може би Златната купа просто му е отнела малко“, добави той.

„Протекторат има голям потенциал и е на Дан [Skelton] най-добрият кон. Мисля, че след представянето му в Златната купа на седем години, той има добър шанс да го даде правилно следващата година, въпреки че победителят [A Plus Tard] беше невероятно.”

Джон Гросик (racingpost.com/photos)

” title=”Clan Des Obeaux: обратно към най-доброто си в Aintree за още една победа в Betway Bowl” class=”js-imageLoader” data-at-xn=”https://www.rp-assets.com/images/ news/2022/04/07/107529-medium.jpeg” data-br-n=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/07/107529-medium.jpeg” данни -br-m=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/07/107529-large.jpeg” data-br-w=”https://www.rp-assets .com/images/news/2022/04/07/107529-large.jpeg” data-br-xw=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/07/107529- large.jpeg” onclick=”return false;”>
Clan Des Obeaux: върна се към най-доброто си в Aintree за още една победа в Betway Bowl

Clan Des Obeaux: върна се към най-доброто си в Aintree за още една победа в Betway Bowl

Джон Гросик (racingpost.com/photos)

Clan Des Obeaux имаше едва третия си старт за сезона, след като завърши респектиращо втори в King George и едва трети в Denman Chase в Нюбъри.

При по-силно протичане на състезанието от миналата година той беше изгонен при 13-2 под ръководството на Хари Кобдън, но отново показа най-доброто от себе си на равна писта.

“Наистина съм развълнуван. Заложихме малко на мигачите, за да направим нещо различно с него и това беше просто работата”, каза Никълс. „Той просто изглеждаше добре днес и идва точно по това време на годината и ние се насочихме към това състезание.

„Както миналата година, той беше победен в Нюбъри, но това нямаше значение, тъй като искахме да го вземем точно за днес. Той обича да е тук и състезанието се проведе, за да му хареса. Беше по-силно състезание от миналата година и вероятно беше едно от най-добрите му бягания. Когато е добър, той е добър.

“Сега той ще отиде в Пънчестаун и ще оставим мигачите включени. Той имаше някои тежки битки през годините и просто се чудите дали ще покажат това отново, но мигачите току-що извадиха това.”

Не само, че победата в състезанието за £250,000 беше тласък към стремежа на Никълс за 13-та титла за треньори, но и сложи край на разочароващо тихия период в Ditcheat.

„Някои не тичаха толкова добре, колкото бих искал, а аз си скубя косата от Коледа. За да го върна да изглежда така, беше фантастично екипно усилие и аз съм развълнуван“, добави Никълс.

„Това е голям тласък за нас. Такива победители са помощ и имаме още много за бягане тази седмица, а остават още много състезания с две седмици до Сандаун.“

Clan Des Obeaux преодоля грешка на предпоследно трето място, за да задържи преднина от шест дължина на последната ограда и въпреки че Conflated остана, за да намали дефицита, победителят винаги се държеше.

Треньорът на Conflated Гордън Елиът каза: „Нямаше извинения. Той участваше в състезанието си. Трябва да ходи с лява ръка, така че бих казал, че това ще бъде той за този сезон. Той ще се върне за всички тези видове състезания следващия сезон “

Кембой, победител в надпреварата през 2019 г., водеше до три аут, преди да бъде пропуснат, за да се прибере трети.

Неговият треньор Уили Мълинс каза: „Бях достатъчно щастлив. Той скочи малко правилно, Пол [Townend] мислеше, че дъждът се забива в земята, което не помогна, но иначе той се състезава страхотно. Ще видим накъде ще стигнем оттук – или Пънчестаун, или Сандаун.”


Прочетете повече доклади на Aintree:

„Не обичам да спортувам“ – драма, докато рицар Салют побеждава в стаята на стюардите

„Аз бях там твърде рано и той бездейства“ – как се разигра запитването на стюардите

Коулман похвали „кралицата“ Епатанте след гладката победа в Aintree Hurdle


Регистрирайте се в нов акаунт 888, използвайки GN22 и получете £20 в безплатни залози, когато направите първия си залог от £5. Минимален депозит £10. Офертата е валидна до 04.09.2022 23:59ч. Квалифициращият залог е залог на „истински пари“ от поне £5. Минимален коефициент 1/2 (1.50). Безплатните залози се кредитират при поставяне на квалифициран залог и изтичат след пет дни. Безплатни залози не са включени в доходността. Ограничения за теглене, методи на плащане, държава и пълни правила и условия. Регистрирайте се тук.


ПЪРВО ПУБЛИКУВАНО 15:12 ч., 7 АПР 2022 г

Add Comment