Тайрон резервира финална дата за U20 след епопея с Донегал

Тайрон 3-16 Донегал 2-16 (AET)

Тайрън оцеля при яростното завръщане на Донегал в епопея на Селтик Парк, но се нуждаеше от допълнително време, за да прескочи границата и да резервира среща с Каван във финала на Ълстър U20 по футбол.

Късен гол на Конър Къш го запечата за Червените ръце в една от най-завладяващите връзки, наблюдавани на това ниво от няколко сезона.

Вдъхновени от властното представяне на халфовата линия на Майкъл МакГлийнън, те произведоха достатъчно стомана и усет, за да изпратят най-накрая Донегол в една запомняща се среща.

Донегал не намери преднина до продълженията, но те бяха отменени от голове на Найл Девлин и Къш.

Тайрън се надпреварва в ранна преднина, като използва добър резултат от преднината чрез Лоркан Макгарити и Руайри Канаван, преди последният да се прехвърли от широк отдясно.

Изминаха девет минути, когато Донегол излезе от целта чрез Jonny McGroddy и те продължиха да натискат с бягаща игра, опитвайки се да открият отвори чрез Jack Gallagher, McGroddy и Richard O’Rourke.

Но това беше подход от първия път, който даде на Боби МакГетиган шанс за гол, който той изпълни и след 20 минути само точка раздели страните, след като точката на Киаран Богу на Тайрон беше отменена от Кийлън Дънлийви.

Друг процъфтяване на Червена ръка доведе до резултати от Макгарити и Канаван, а Донегол беше намален до 14 души през последните десет минути на полувремето, когато защитникът Киърн Тобин получи черен картон.

Въпреки това, те допуснаха само една точка по време на този заключителен период, усилията на Conor Cush изпратиха Tyrone с интервал от 0-08 до 0-04.

Канаван изтласка Червените ръце до пет точки преднина, но Донегол се върна за Боби МакГетиган, за да вкара два гола у дома и те се върнаха точно в него.

Тайрън отговори с гол на резерва Гавин Потър и поведе с три в последните три минути.

Донегал показа смелост, за да постигне последните три резултата, като под Карлос О’Райли изравни 1-13 до 2-10 дълбоко в продължението.

Те продължиха за първи път чрез McGroddy, но Tyrone отговори с гол на капитана Niall Devlin, когато едно епично състезание направи още един обрат.

Преднината с 2-15 до 2-14 по средата на добавеното участък върна предимството в ръцете им и именно Куш, който се върна на терена, след като беше заменен по-рано, го запечата с гол в 80-ата минута.

Сега Тайрон ще се изправи Каван които се завръщат на финала за първи път от 2014 г. Те спечелиха този решаващ преди седем години, за да завършат невероятни четири поредни на тогавашното ниво на U21 и ще се надяват, че техните 0-11 до 0- 09 победа Дери е знак за по-голям успех при непълнолетни.

Беше тежка афера на Athletic Grounds в Арма и след шест минути до края, страните не можеха да бъдат разделени.

Отборът на Деймиън Донохоу обаче завърши по-силно с Fionntán O’Reilly (два) и Conor Casey постигнаха резултати, които спечелиха прогресия.

Сиан Райли е ключов играч за Каван

Страните бяха изравнени на почивката, 0-05 до 0-05, като О’Райли впечатляваше за Каван, докато Чарли Даймънд и внушителният полузащитник Дан Хигинс сред голмайсторите на Дери.

Даймън отбеляза две свободи, за да изведе отбора на Пади Брадли напред в началото на второто полувреме, но Каван щеше да се справи с шест от следващите седем точки с още един резултат за Даймънд късно, оставяйки им двама срамежливи на цялото време.

Тайрон: S Макменамин; М Рафърти, Б Конуей, Е Кори; J Donaghy (0-01), S Donaghy, N Devlin (1-00); R McHugh (0-01), M McGleenan; C Cush (1-01), C Bogue (0-02), C Daly; S O’Donnell, L McGarrity (0-02, 2m), R Canavan (0-07, 4f, 1m).

Subs: G Potter (1-02) за McGarrity, C Devlin за Cush, Cush за Bogue

Донегал: Д Робъртс; К. Тобин (0-01), Дж. Грант, Р. МакШейн; Си Макколгън, Дж. Галахър, К. Дънлийви (0-04); E Даулинг (0-03, 2f), D Макбрайд; P O’Hare, J McGroddy (0-03, 1f), E Carr (0-01); Б. МакГетиган (2-02), Р. О’Рурк, Л. Макглин.

Subs: C Moore за Gallagher, C O’Reilly (0-02) за Carr, D McKinney за McBride, D Boyle за O’Hare, O Caulfield за McGlynn, O’Hare за Dunleavey,

Рефер: Марон (Монаган).

Add Comment