Суонзи 2-1 Дерби Каунти: Двойката на Джоел Пиро избутва Рамс по-близо до изпадане | Футболни новини

Два гола на Джоел Пиро доведоха до победата на Суонзи с 2-1 над застрашеното от изпадане дерби в Южен Уелс.

Piroe доведе резултата си до 20 гола този сезон, като отбеляза два пъти в началото на първото полувреме на стадион Swansea.com, докато домакините спечелиха трета победа в рамките на осем дни.

Капитанът на Дербито Том Лорънс запази играта в равновесие с дузпа, но това не беше достатъчно, за да спаси своя отбор, който изтича от мачове, за да защити статуса си в шампионата.

Овните се изправиха срещу него от самото начало, тъй като Суонзи доминираше в ранните размени и се радваше на успех в десния фланг на гостите чрез Джейми Патерсън и Ханес Волф.

Ранният удар на Патерсън беше отразен в благодарните ръце на Райън Олсоп, преди Улф да създаде началния гол в мача в осмата минута.

Неговото центриране бе прехвърлено от Майкъл Обафеми за по-добре позиционирания Пиро, който насочи усилията си с левия крак покрай Олсоп от близо до точката на дузпата.

Такова беше надмощието на Суонзи, те удвоиха преднината си осем минути по-късно, когато Пиро спечели втория си.

Първото му намерение беше да освободи Обафеми, след като Джей Фултън си върна притежанието на територията на Дерби.

Първоначалният пас бе изрязан от Къртис Дейвис, но само обратно към краката на Пиро, който изви удара си в същия ъгъл като първия си гол.

Дербито беше ограничено до спекулативно усилие на Лорънс, но капитанът удържаше нервите си до половината от дефицита само шест минути по-късно.

Когато Люк Пландж беше свален ненужно в наказателното поле от вратаря на Суонзи Анди Фишър, националът на Уелс се засили, за да избие дузпата си в мрежата.

Това беше първият гол, който Суонзи допусна за повече от пет часа футбол, след Питърбъро в средата на март, и вдъхна малко живот в играта на Дерби.

Техният вратар обаче се измъкна на косъм от подобна грешка на своя противников номер в Суонзи само моменти по-късно.

Олсоп за момент загуби притежание по средата на собствената си половина, след като се втурна да срещне дълъг пас, като Патерсън дишаше във врата му.

Патерсън падна при последвалия сблъсък, но реферът Тим ​​Робинсън отклони протестите на Суонзи.

Второто полувреме беше плахо отражение на първото, като никоя от страните не желаеше да прекалява със страх да не допусне решаващия следващ гол.

Волф се приближи най-много, когато удари ъгъла на вратата в 68-ата минута.

Отново темпото му създаде проблеми отдясно на защитата на Дерби. Изглежда, че той настрои Обафеми, но нападателят отстъпи, остави топката към Улф, който нанесе удара си срещу дървената дограма.

Дерби хвърли тела в търсене на изравнителен гол, включително Бартош Цибулски, който почувства, че е бил фаулиран в наказателното поле, което предизвика яростни протести на играчите на Дерби и мениджъра Уейн Рууни при последния съдийски сигнал.

Какво казаха мениджърите…

на Суонзи Ръсел Мартин: “Напълно сме доволни. Не може да се подценява какво е отнело тази седмица за играчите, физически и емоционално. Да ги помоля да продължат отново със същата интензивност и енергия след две гостувания и важността на дербито от миналия уикенд беше трудно. Започнахме мача брилянтно добре и след това се прокрадна малко умора. Понякога имаше брилянтен футбол, друг момент имаше уморен и небрежен футбол.

„Но не мога да им отдам достатъчно заслуга за това, което направиха тази седмица. Те го заслужават заради количеството болка, през което вече са преживели този сезон и как останаха заедно. Така че аз съм невероятно горд с Измина много време тази трета победа за седмица.”

Дербито Уеин Рууни: „Мисля, че всички на стадиона са съгласни (това беше дузпа), мениджърът на Суонзи, фенове, играчи, играчи на Дербито и фенове знаят, че е била чиста дузпа освен четиримата официални лица. Казвал съм го многократно. разбирам, че е трудно да се вземе решение, когато е тесен кол, но това беше ясен и очевиден фаул и дузпа.

„Това оставя много въпроси, които трябва да задам на официалните лица. Надявам се реферът да бъде отстранен и глобен, защото това не е достатъчно добро. Имаме добра млада група играчи, които работят усилено, за да помогнат на това. клубът преминава през трудностите, през които преминава. Той се бори на земята и официалните лица не го виждат. Това е лудост. m Можете да попитате какво да правим? Вкарваме ли VAR, но официалните лица гледат VAR на екран и все още вземам грешни решения, така че не знам къде отиваме, но е лесно да се вземат решения срещу нас.”

Add Comment