Снимките на кралица Елизабет и принц Андрю почти не бяха направени

„Това промени всичко“: Кралски снапер разкри личното напрежение, преди да успее да заснеме тези популярни снимки.

Снимките на кралица Елизабет II на ръката на принц Андрю почти не бяха направени.

Времената’ Ричард Пол беше единственият фотограф в Уестминстърското абатство на 29 март за службата на благодарността в чест на съпруга на кралицата, принц Филип, който почина миналата година на 99-годишна възраст.

Той твърди, че служител на пресата на Бъкингамския дворец му е казал, че не му е позволено да прави снимки на пристигането на кралица Елизабет. Тя се появи на ръката на опозорения си син, докато не седна на мястото си, съобщава Fox News.

„Естествено, аз се отказах от поръчката“, написа Поле за аутлета. „За външен човек това може да изглежда разумно. ‘Какъв е проблема?’ може да попитате. „Кралицата трябва да има малко уединение в напредналата си възраст.“

„Съгласен съм, но когато BBC излъчва цялото събитие на света, мисля, че би трябвало да мога да направя снимка като единствен официален фотограф. Как щеше да пристигне? Имаше някои спекулации, че може да пристигне с бъги или дори инвалидна количка. Ако нямах снимка на това, щях да накарам всички британски медии да попитат защо не.

Услугата беше първото публично излизане на 95-годишната жена, откакто тя претърпя няколко здравословни проблеми, включително положителна проба за Covid през февруари. Въпреки това, Pohle разкри, че се появиха новини, че Андрю ескортирал майка си само седмици след уреждането на гражданско дело за сексуално посегателство с обвинителя Вирджиния Джуфре.

„Това промени всичко“, пише Поле. „Абсолютно трябва да снимам това“, казах аз. Пристигането на кралицата сега беше основната новина. Виждах как се колебаят, но те повтаряха, че заповедта без снимка „идва отгоре“ и че не зависи от тях.

Поле отбеляза, че Би Би Си снима събитието за излъчване. Следователно трябва да му бъде позволено да заснема неподвижни снимки на събитие, което ще бъде излъчено по телевизията. Той каза, че това е накарало служител на пресата да се обади по телефона. Тогава беше договорено, че на Pohle ще бъде предоставено разрешение да заснеме пристигането.

Поле обаче твърди, че проблемите му далеч не са приключили, след като молбата е била удовлетворена. Той твърди, че е бил разположен срещу мястото, където са седяли членовете на кралското семейство. Когато присъстващите застанаха за пристигането на кралицата и Андрю, той не успя да ги види.

„Отчаянието нареди да направя нещо бързо“, каза той. „Когато хорът започна, скочих от табуретката си и бързо се придвижих до пътеката между редиците седалки отсреща, където кралицата щеше да ходи. Внезапното преместване от официална позиция по време на кралска рота е най-големият грех. Минах покрай пресцентъра и усетих ръка, която се протяга, за да се опита да ме спре, но се втурнах покрай него и приклекнах в центъра на пътеката.

Поле каза, че е получил ударите си, след като духовенството, което вървеше пред кралицата, се обърна в края на пътеката.

„Знаех, че това ще бъде основната снимка от церемонията, която новинарските издания търсеха“, каза той. „Върнах се на официалната си позиция, минавайки покрай намръщения служител на пресата и прошепнах извинение.

Говорител на Бъкингамския дворец не отговори веднага на искането за коментар на Fox News Digital.

Изборът на монарха за ескорт се разглежда като подкрепа за сина й, след като той уреди дело, свързано с връзката му с Джефри Епщайн, покойния осъден сексуален престъпник.

Ролята на Андрю подчерта, че той все още е член на кралското семейство, дори след като скандалът разтърси двореца.

„Това беше кралицата, която одобри Андрю, след като той плати милиони на жена, за която казва, че не си спомня да е срещал някога“, написа кралският анализатор Питър Хънт в Twitter. „Или [Prince] Чарлз и [Prince] Уилям не се намеси – или го направиха и не успяха да спрат принца да изпълнява толкова важна роля на възпоменателната служба на баща си.

62-годишният мъж категорично отрече твърденията на г-жа Giuffre, след като тя го съди. Тя обвини британския крал, че я е малтретирал сексуално, докато е пътувала с Епщайн през 2001 г., когато е била на 17.

38-годишната г-жа Giuffre постигна споразумение с Андрю, след като съдията отхвърли предложението на принца за отхвърляне на делото по-рано тази година.

В писмо до съдията от адвоката на г-жа Giuffre Дейвид Бойс е включено изявление, което отчасти казва: „Принц Андрю възнамерява да направи значително дарение за благотворителната организация на г-жа Giuffre в подкрепа на правата на жертвите. Принц Андрю никога не е имал намерение да злепостави характера на г-жа Giuffre и той приема, че тя е пострадала както като утвърдена жертва на насилие, така и в резултат на несправедливи публични атаки.

Според изявлението Андрю призна, че Епщайн е търгувал с „безброй млади момичета“ в продължение на много години и каза, че принцът „съжалява за връзката си с Епщайн и възхвалява храбростта на г-жа Giuffre и други оцелели да отстояват себе си и другите“.

Той също така обеща да подкрепи жертвите на сексуален трафик като част от демонстрирането на съжалението си.

Г-жа Giuffre твърди, че се е срещнала с Андрю, докато е пътувала често с Епщайн между 2000 и 2002 г., когато адвокатите й твърдят, че е била „на повикване за Епщайн за сексуални цели“ и е била „предоставена на други влиятелни мъже“, включително Андрю.

В искът й се казва, че тя е претърпяла значителен емоционален и психологически стрес и нараняване. Тя твърди, че е правила секс с Андрю три пъти: в Лондон по време на пътуване през 2001 г., в имението на Епщайн в Ню Йорк, когато е била на 17 и на Вирджинските острови, когато е била на 18.

Андрю многократно отрече твърденията на г-жа Giuffre и каза, че не си спомня някога да се е срещал с нея, въпреки че снимка на г-жа Giuffre и Андрю заедно в лондонска градска къща, с ръката му около голия й кръст, беше включена в делото на г-жа Giuffre срещу него.

Несъответствията в нейните изявления през годините, които биха били подчертани от адвокатите на Андрю по време на процеса, може да са я мотивирали отчасти да се уреди, въпреки че тя ги обясни като невинни грешки, възникнали при припомнянето на травмиращи събития години по-късно.

Андрю прекара години в борба с притесненията си за връзките си с Епщайн, американския финансист, който отне живота си на 66-годишна възраст през 2019 г. във федерален затвор в Манхатън, докато чакаше съдебен процес по обвинения в сексуален трафик. Дългогодишната спътница на Епщайн Гислейн Максуел беше осъдена по свързани обвинения през декември 2021 г.

Тази история първоначално се появи във Fox News и е препубликувана тук с разрешение

Прочетете свързани теми:принц Андрю

.

Add Comment