Санкционираният мафиот от Кинахан Иън Диксън е посочен като мениджър на боксовата компания Probellum MMA Sports

Санкционираният лейтенант Кинахан Иън Диксън беше посочен като директор на Probellum MMA Sports, когато компанията за първи път се регистрира в Министерството на икономиката на ОАЕ.

ixon (32) беше описан като банкер на Даниел Кинахан, който управлява парите му, плащанията и преследва длъжниците си от американските власти, които санкционираха него и неговата компания Hoopoe Sports.

Той беше регистриран като „отговорен мениджър“ от Probellum MMA Sports през 2019 г., когато за първи път подадоха документи в ОАЕ, но по-късно беше заменен от Khalid Abdulrahman Mohammad Aljassmi, който остава в ролята.

Алджасми също е лицензионен мениджър за Ducashew Consultancy, компанията-майка на мафиотския бос Даниел Кинахан в Емирствата, и за MTK Global Sports Management.

близо

Документ, показващ, че Иън Диксън е регистриран като директор на компанията

В изявление пред The ​​Sunday World, говорител на Probellum отрече да има нещо общо с Probellum MMA Sports или Ian Dixon.

Probellum – които настояват, че са отделни от Probellum MMA Sports – се превърнаха в една от най-големите компании за промоция на бокс в света през последните месеци.

Компанията категорично отрече каквато и да е връзка с Даниел Кинахан или вече сгънатия MTK Global, който той основа в Испания през 2012 г.

Говорител на Probellum каза: „Предположението, че Иън Диксън има някаква връзка с управлението или собствеността на Probellum, е категорично невярно. Това лесно се установява с проста проверка на фактите.

„Probellum стартира през септември 2021 г. и нашият бизнес е регистриран само на Британските Вирджински острови и Делауеър, САЩ. Той няма минали или настоящи, преки или косвени бизнес отношения с което и да е друго „проблемно“ образувание, което може да има някаква връзка с Иън Диксън.

„Probellum инструктира своите адвокати да предприемат правни действия срещу това или всеки друг клеветнически или неточен доклад, използван за очерняване на името на компанията.“

Председателят на Probellum Ричард Шефер каза, че компанията няма пряка връзка със съоснователя на MTK Global Кинахан.

Въпреки настояването му, Eurosport отложи сделката си с компанията за нощна битка след санкциите на САЩ срещу мафията и свързаните с нея компании.

„Кинахан е съветвал някои от бойците, популяризирани от Probellum, точно както е работил с много други бойци, популяризирани от големи промоутъри по целия свят“, каза Шейфър.

„Предвид тези скорошни развития… всеки боец ​​ще трябва да вземе решение дали желае да продължи да бъде съветван от г-н Кинахан.

близо

Даниел Кинахан (вляво) и Иън Диксън (вдясно)

„Определено ще уважа това решение, но този боец, без значение кой или кой е тя, също ще трябва да уважава нашето решение, което би означавало, че вече няма да можем да работим с тях.

„Много е ясно. Ако един боец ​​има бизнес отношения с Даниел Кинахан, ние няма да го повишим.“

Въпреки протестите му, Probellum MMA Sports вече може да бъде свързан директно с Kinahan, благодарение на работата на онлайн детектив, използващ акаунта в Twitter @arejaywoof, който публикува своите открития на популярния си сайт.

Той премина през документи, свързващи Кинахан и други чрез регистрирани компании и споделени управленски роли.

Комплексният уебсайт, свързващ Dixon с Probellum MMA Sports, Probellum MMA Sports с MTK и MTK с Ducashew, сега е разкрит от онлайн детектив @arejaywoof чрез публично достъпни документи в ОАЕ.

Той за първи път открива името на Диксън в документи, предоставени от Probellum MMA Sports на Министерството на икономиката миналата година, но направи връзката едва след като Dubliner беше посочен по време на съобщенията за санкции на САЩ срещу групата Kinahan.

Диксън е роднина на Даниел и Кристи младши и е един от най-близките им сътрудници от 2000-те години.

Преди това той е работил в бар Auld Dubliner в Малага, известен свърталище за членове на бандата Kinahan. Той също беше арестуван от испанската полиция, разследваща враждата между Хъч и Кинахан, но никога не беше обвинен.

близо

Посланикът на САЩ в Ирландия Клер Кронин обявява награда от 5 милиона долара (4,6 милиона евро) и санкции срещу престъпната банда Кинахан. Снимка: Франк Макграт.

По време на съобщенията за санкции той беше описан по следния начин: „Иън Томас Диксън, също базиран в Дубай, е определен за материална помощ, спонсорство или предоставяне на финансова, материална или технологична подкрепа, или стоки или услуги на или в подкрепа на Даниел Кинахан .

„Иън Диксън организира няколко плащания от името на Даниел Кинахан, както и премести насипна валута от името на Даниел Кинахан в Ирландия и Обединеното кралство“, казаха американските власти.

„Иън Диксън също наблюдава фонд на името на Даниел Кинахан и проследява парите, дължими от търговец на наркотици.

Констатациите на Arejaywoof включват също проучване на Ducashew, за който той твърди, че има три списъка в Дубай.

Санкционираната Ducashew Consultancy вече не е налична, но две други компании със същото име назначават Сандра Вон за техен одобрен мениджър.

Aljassmi беше обявена за глобален посланик на марката на MTK през 2018 г., докато Vaughan пое поста главен изпълнителен директор, след като обяви, че е закупила компанията от Кинахан и нейния приятел Матю Маклин.

Според съобщения по онова време, Алджасми, изобразена в традиционната бяла рокля на Емирствата, се е радвала на забележителна 30-годишна кариера в полицията на Дубай, преди да премине в бокса.

Забележка: Статията е актуализирана, за да отразява изявление на Probellum

Изтеглете приложението Sunday World

Изтеглете сега безплатното приложение за всички най-нови неделни световни новини, престъпност, ирландски шоубизнес и спорт. Предлага се на устройства с Apple и Android

Add Comment