Птици от пера се сблъскват, докато Zumbo прилага известен натиск

Вторник е и това означава тест за налягане, но за разлика от старите дни, когато тестът под налягане включваше да се види кой може да издържи най-дълго с Мат Престън, седнал на главата му, днешните тестове за налягане днес само готвят.

Последните четирима състезатели от вчера, които намериха кутията за твърде мистериозна – тоест Джули, Алвин, Макс и Дулан – ще трябва да участват. Анди отбелязва, че Джули е „Кралицата на тестовете за налягане“ и я пита от какво се страхува най-много. Джули признава, че най-големият й страх, освен от бъдещите войни между националните държави за водата, е Адриано Зумбо. Алвин също се страхува от Зумбо, чиято светеща глава и ужасяващи вежди са победили много нещастни готвачи.

Тестът под налягане на Адриано Зумбо „Polly wanna waffle“ на MasterChef. Снимка: Канал 10За удобство Адриано Зумбо сега влиза в кухнята. Мелиса го пита как се чувства. Зумбо отговаря, че заплатата му е фантастична. Легендарният сладкар-цигулар стартира дяволско предизвикателство: „Поли иска вафла“. Това е папагал, който седи на вафли.

Разочарованието отеква в стаята, когато Зумбо разкрива, че не е истински папагал. Те също не са истински вафли. Зумбо седи на трон от лъжи. Цялото нещо е пълно с шоколад, маршмелоу, сладко и различни други съставки, свързани с диабета. Zumbo обяснява основните точки на натиск: темпериране на шоколада, балансиране на слоевете и обща администрация.

Изглежда малко убийствено.


Джок Зонфрило

Готвачите разполагат с четири часа и половина, за да пресъздадат Поли, която иска вафла. Те не трябва да правят перата на папагала, но, както Зумбо направи за тях, тъжен обвинителен акт за мързела на сегашното поколение. По мое време трябваше да си правим пера. Всъщност трябваше да хванем собствения си папагал.

„Най-важното нещо е да не се увличаш“, казва Джули, толкова нервна, че дори не осъзнава, че е направила хитър каламбур с папагал.

Макс обяснява, че трябва да комбинира два различни вида шоколад в микровълновата, но греши: той е красиво, сложно човешко същество и е ценен, независимо какво прави с шоколада. Той трябва да се научи да вярва в това, за да може да темперира шоколада по свой вкус.

Говорейки за чувството за неадекватност, „Просто се чувствам неадекватен“, казва Алвин. Той губи време да си представя какво би могло да се случи, ако беше спечелил сезона си. Гледайки с копнеж предишните победители, които се завърнаха за този сезон, той осъзнава, че ако беше спечелил готвач в сезон 2 той вече щеше да бъде състезател готвач през 2022 г. О, какъв живот би бил това, мисли той.

Алвин не може да си направи шоколада както трябва. Започва да се паникьосва. „Просто ми направи впечатление, че бях на тест за налягане, настроен от Адриано Зумбо“, казва той и нека бъдем честни, отне му твърде много време.

Тъй като възможността за истински нервен срив става очевидна, зрителите на балкона развиват известно безпокойство. Но, изпълнена с любов към Алвин и облекчение, че не са били там, тълпата започва да аплодира и да аплодира малкото момче и, вдъхновен от тяхната подкрепа, той прекъсва паниката и продължава с шоколада.

Дулан е малко по-назад, както по темперамента на своя шоколад, така и по отношение на инвестицията на публиката в личния му разказ. За щастие някой на балкона вика „Продължавай, Дулан“, така че той го прави.

Внезапно се случва бедствие: Джули забрави да сложи пектин в сладкото си, нещо, за което Адриано Зумбо вече е убивал хора. Отчаянието заплашва за миг, но след това тя казва: „Просто се качвам на коня и продължавам“ – още една грешка, защото не е в рецептата.

Докато времето минава без угризения на съвестта, Били отбелязва, че „Дулан изглежда сякаш е на по-добро място“. За съжаление това най-добро място изглежда е градът на лошо приготвените десерти.

Дулан небрежно пълни гофретниците си, а лешоядите на балкона планират тежки последици. Анди и Джок посещават пейката на Дюлан и й се подиграват за неравните й слоеве. Вътре Дулан умира малко. „Разбрахте този Дулан“, идва предвидимата лъжа отгоре. „Все още се надявам, че вкусът ще бъде достатъчен“, казва Дулан, очевидно никога преди не е чувал за Адриано Зумбо.

„Поли иска да се разпадне, но това предизвикателство е крекер!“ Мелиса крещи, което я кара да бъде обвинена в Хага.

Междувременно Джули обуздава насилствените си пориви и внимателно изважда фалшивите си вафли от формата им, предизвиквайки всеобщо ликуване на съдии и зрители, които искат тя да спечели, а всички останали да загубят.

Алвин, надявайки се на подобна реакция, сваля вафлите си, но спира по средата, за да поплаче малко, което кара всички да се чувстват зле, че са направили толкова много любов с Джули. Вафлите на Алвин излизат добре и следващият му епизод на дълбока недостатъчност се отлага поне за няколко минути.

С наближаването на времето Макс потапя тялото на папагала си в зелена боя, което го прави смъртоносен за хората. Джули прикрепя перата си към своята птица, само за да паднат, което я кара да се превърне в бивш папагал. Междувременно Дулан заявява, че папагалът му прилича на плъх с пера, на което Алвин отвръща, че неговият прилича на пернато пиле. И двамата грешат: техните папагали всъщност изглеждат като десерти.

Времето изтече. Джули обслужва първо своя папагал. Тя се гордее със себе си, а защо да не бъде? Папагалът му е грандиозен – красиво оперение. Zumbo, който е толкова полезен, заявява, че изглежда страхотно, независимо от това, което не е наред. Освен това е вкусно, което съдиите понякога забелязват.

Макс служи на ближния си и разочарова с маршмелоу. „Мисля, че Макс трябва да бъде похвален“, казва Мелиса, въпреки че тонът й казва: „Мисля, че е жалко, че Макс пропиля живота си“.

Дулан пристига със своя папагал. Анди е изумен, че завърши, след като изостана толкова много, но Дулан просто набра мускулите си до тези щанги и VOOM. Вафлата й не прилича на останалите и съдиите смятат, че това е нещо лошо поради вкоренения фанатизъм.

Тук идва Алвин, адски нервен. Той сяда при съдиите, за да могат да го принудят да преживее отново травмата си. — Продължавай да дишаш — каза Мелиса, в случай че той възнамерява да не го прави. Джок поглежда със съмнение папагала на Алвин. „Звучи малко убийствено“, казва той, което е тъпо: защо би било на вафла?

В крайна сметка Алвин се справи блестящо. „Той го направи“, казва Зумбо, но това е достатъчно справедливо: ако не го беше направил, това щеше да е бутане на маргаритки.

Часът на последния съд. Ястието на Джули беше страхотно. Алвин беше грозен, но вкусен. Макс беше доста приличен. Дулан беше малко по-слаб, така че се прибира вкъщи. Неговите готвач сънят е скован. Лишен от живот, надеждите му за победа почиват в мир. Преходът му в кухнята иззвъня в завесата и се присъедини към невидимия хор. Това… е бивш шеф.

.

Add Comment