„Просто позорно“ – „Абсолютно шокиращо“ попадението на Challenge Cup е осъдено

Грозно изглеждащо попадение на играч на сарацините в мача им от Европейската купа на предизвикателствата с Brive беше широко осъден онлайн и се предвижда тежко отстраняване за въпросния играч.

Лос Пумас 15 Аксел Мюлер беше изгонен за крещящ, късен и висок удар с глава срещу крилото на Сарис Бен Харис, което унищожи бившата звезда на Англия седмор.

Saracens поведе с 8-0 след 10 минути след дузпата на Оуен Фарел и опита на Анди Кристи и въпреки че Setariki Tuicuvu отговори за Brive, те също скоро излязоха от играта.

Нападателите Eroni Mawi и Nick Isiekwe направиха 22-5 на полувремето, а Иван Ван Зил отбеляза гол в една минута от втория период.

Бен Ърл и Ротими Сегун се разделиха от двете страни на часа, преди крайният защитник на Брив Мюлер да получи червен картон за бруталния удар на Харис преди опита на Джейми Джордж.

Харис всъщност щеше да завърши работата с късен опит, но ударът, който получи, беше разговорът за социални след едностранната игра.

Легендарният коментатор Ник Мълинс написа: Брутални събития в Brive. Превключване между Голуей и онази игра, в която французите са силно побеждавани от сарацините и стъпват на границата на законността. Току-що имаше червено за нападение с висока глава.”

„Това е просто позорно“, пише един акаунт. „Надявам се да бъде забранен за много много дълго време. Време е играта да започне наистина да щампова „хитовете“.

Саймън Томас написа: „Това е едно от най-лошите, които съм виждал от дълго време. Абсолютно шокиращо. Червено, червено, червено.”

Анализаторът по ръгби Брет Игоу публикува: „Това трябва да е 3-месечна забрана… Просто скандално”

Един акаунт туитира: „Това е отвратително. Умишлен, опасен евтин удар на Бен Харис. Най-червеният от червените картони.”

Предстои да видим какви санкции ще срещне Мюлер, но цитирането ще бъде автоматично в резултат на червения картон и почти сигурно ще последва дълга забрана.

допълнително отчитане ПА

Коментари

Присъединете се безплатно и ни кажете какво наистина мислите!

Присъедини се безплатно

Add Comment