Погребението на звездата на Sligo GAA Ред Ог Мърфи чува, че е бил „надарен атлет, който е усмихвал лицата на хората“

Погребението на звездата на Sligo GAA Ред Ог Мърфи чу, че той е „изключителен и надарен спортист“, чието присъствие е усмихнало лицата на хората и озарява деня на всички.

21-годишният младеж, който учи учител в начално училище в DCU, загина трагично миналия петък, оставяйки семейството, приятелите и цялата общност на GAA абсолютно опустошени.

Талантлив и надарен футболист, Ред Ог играе за Curry GAA, Sligo Minors, Sligo Under 20s и Sligo Senior, както и за DCU, където учи учител в началното училище. Той също така прекара осем месеца в играта на Australian Rules с North Melbourne през 2019 г.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:Сърцераздирателни почит към „модел за подражание“ на футболиста на Слайго Ред Ог Мърфи след внезапна смърт на 21 години

Главният празник отец Лео Хенри, енорийски свещеник на Moylough в Слайго, каза на опечалените на погребалната литургия, проведена в църквата „Свети Патрик“, Moylough, че Ред Ог е „специален човек с харизма в изобилие и силно физическо присъствие“.

„Той беше любезен и уважителен и имаше специална дарба да има време за всички и беше пример за подражание за мнозина“, каза отец Хенри, добавяйки, че въпреки че е живял кратък живот, той ще остави трайно наследство поради неговите постижения.

Той каза, че трагичната смърт на Ред Ог е „внезапна, неочаквана и ненавременна, която зашемети и шокира всички нас и толкова много други в нашата страна и смъртта му остави огромна празнота в местната общност.

Отец Хенри призова всички млади хора да дадат обещание да „говорят за чувствата си, да изразят гнева си, да излеят гнева си“ и каза, че има помощ за всеки, който се нуждае от нея.

„Моля, обещайте с най-добрия си приятел да им кажете, ако се чувствате зле, а най-добрият ви приятел ще направи останалото, те ще действат незабавно и ще ви потърсят помощта, от която се нуждаете“, каза свещеникът.Червен Ог Мърфи

„Добре е да не е добре. Добре е да помолите за помощ. Вие сте нашето ценно бъдеще. Вие сте солта на земята. Поставете отворени въпроси без отговор и понякога има нужда от професионална помощ при консултиране.

„Има толкова много агенции, които чакат вашето обаждане, чакат да ви осигурят помощта и подкрепата, от която се нуждаете“, каза отец Хенри.

Отец Хенри каза на съкрушените родители на Ред Ог Джералдин и Редмънд, двамата му братя Ойсин и Датай, приятелката му Рейчъл Джаксън, неговото разширено семейство и всички присъстващи на погребението, включително бивши съученици, неговите съотборници от GAA, съотборници от DCU и неговите състуденти от DCU, че „Red Og беше обичан, ценен и обожаван от толкова много хора през толкова много граници.“

„Той беше присъствие, което озари деня ти. Той постигна толкова много през своите 21 години, че може да са необходими на други четиридесет години и десет, за да постигнат“, каза той.

Символи от живота на Ред Ог, включително неговите футболни обувки и футбол, разпятие, което той направи в гимназията, семейна снимка, учебник, за да покаже любовта му към избраната от него кариера като начален учител, неговата награда All Star Sigerson Cup, бяха донесени на олтара от членове на семейството, докато приятелката му Рейчъл донесе на олтара чифт луксозни чорапи, тъй като Ред Ог „харесваше неговия стил и мода“.Червен Ог Мърфи

Бившият учител и треньор на Red Og от училището на St Attracta’s Community Colm McGee каза на опечалените в Eulogy, че 21-годишният е оставил трайно впечатление у хората и е означавал толкова много неща за толкова много хора.

Г-н McGee си спомни как Red Og винаги е искал да се подобри и дори след като отбеляза 3-11 от 3-15, първият коментар, който попита след това, беше „Какво мога да направя по-добре?“.

„Мислех, че се шегува, но той наистина искаше да знае. Той притежаваше елегантност и лекота на топката и изтъкваше магията си.”

„Един от съотборниците му в клуба каза по-рано през седмицата, че някои от нещата, които е правил, просто трябва да бъдат видени, за да им се повярва. Красивият му ляв крак. Способността му да се задържа във въздуха и високи топки. Нивата му на фитнес, скърцащите му чисти ботуши и много, много съмнителните му прически. Той просто не прие посредственото от себе си. Той издигна себе си и екипите, в които беше част, до нови висоти“, каза г-н Макгий.

„Той достигна висоти, към които повечето от нас могат само да се стремят и по този начин вдъхновяваше всички, с които е влизал в контакт, млади и стари“, продължи той.

Г-н МакГий също така призова хората „да се облягат на някого в момент на нужда. Споделете натрапчивите си мисли.

„Нека използваме думите за добро, нека използваме думи, за да изграждаме хората, вместо да събаряме хората.

„Общувайте, говорете и слушайте, съпричастни с хората, споделяйте мислите си, грижете се един за друг“, каза той.

След погребалната литургия погребението на Шон Ог се състоя в гробището Bunnacrannagh, Къри в Слайго.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Кийрън Донахи отдава трогателна почит на Ред Ог Мърфи

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Семейството е „с разбито сърце“ след смъртта на млад мъж като почит към популярния студент от университета в Лимерик

Получавайте извънредни новини във входящата си кутия да се регистрирате за нашия бюлетин.

.

Add Comment