„Ние не продаваме MSG само защото хората казват „Нека да отидем и да подкрепим женския спорт“

Имаше момент в края на 2019 г., когато Еди Хърн беше залят с предложения от своите партньори по излъчване в Sky Sports да постави в Обединеното кралство карта с заглавие на Кейти Тейлър с плащане за гледане.

Хърн беше публично в подкрепа на концепцията, но частно се колебаеше по това време: това би му причинило много проблеми за сравнително малка награда, а законопроектът щеше да изисква сериозно – и скъпо – undercard, за да изкуши по-ежедневни спортове феновете да подредят в битката по начина, по който биха направили събитие под заглавието на Антъни Джошуа или Тайсън Фюри.

Sky, много от чиито ръководители бяха истински фенове на Тейлър, смятаха, че това може да бъде в центъра на масовото дамско спортно движение. Онези, които са по-внимателно настроени към бокса, щяха да твърдят, че все още е малко скоро от бизнес гледна точка. И двете можеха да са правилни.

Бързо напред две години и половина и Хърн се раздели по приятелски отношения със Sky Sports, промоционалната компания на мъжа от Есекс, Matchroom, закачвайки вагона си към потенциално по-ярка звезда под формата на глобалната платформа за спортни стрийминг, DAZN.

А в събота, на живо по DAZN, безспорният шампион в лека категория Тейлър ще оглави не в Обединеното кралство, а в Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк за определяща епохата преса за изправяне с пуерториканската съперница Аманда Серано, притежателка на пояса в седем дивизии.

Вече не се чувства твърде рано. Наистина, при стриктно състезание, може да се твърди, че битката е дошла твърде късно за Тейлър, която не изглеждаше най-добре, откакто грабна Мириам Гутиерес през ноември 2020 г. Но в търговската мрежа Тейлър-Серано вече не се нуждае от женски префикс. Всички показатели вече сочат, че това е една от най-големите боксови битки за годината.

Кейти Тейлър на тренировка в сряда.

Източник: Gary Carr/INPHO

Над 260 медийни работници от цял ​​свят кандидатстваха в Matchroom, за да отразяват този двубой – същият брой, както кандидатстваха за Антъни Джошуа срещу Владимир Кличко на стадион Уембли през 2017 г., и повече от кандидатстваха за Канело Алварес срещу Дмитрий Бивол в Лас Вегас на 7 май .

Този интерес се почувства осезаем на тази следобедна тренировка за бойци в MSG, която беше толкова пълна, че този писател всъщност я обърка за открито за обществеността събитие. Явно не бях единственият.

„Някой току-що ми каза: „Уау, страхотна активност на феновете!“ Хърн се смее. „И отидох:„ Това са просто медии. Не сме отворени за обществеността. Просто е невероятно.

„Бяхме на 14 000 билета. Ще продадем цялото нещо,” добавя той за мястото за битки в събота вечер с капацитет от 20 000 души.

„Вчера (срещата на Тейлър и Серано в Медисън Скуеър Гардън) беше огромна. Само сряда е! Утре имаме пресконференция, претегляне в петък, която е отворена за обществеността. Удивително е, страхотно усещане.

Доста необичайно е в бокса да изпитваш такова чувство на добра воля, за да се получи добро събитие. Знаеш ли какво имам предвид? Повечето хора са извадили вуду куклите, забиват щифтове в мен и се надяват на дъжд за събития на открито и подобни неща! Докато хората тук просто си казват: „О, страхотно е. Какъв страхотен момент за бокса.

Кейти-Тейлър-и-Еди-Хърн

Тейлър и Хърн споделят шега.

Източник: Matchroom Boxing/Mark Robinson/INPHO

На въпроса дали някога е очаквал, че двубоят в събота вечер, който се подготвяше повече от пет години, някога ще придобие мащабите – и ще придобие световната сила – това е, Хърн отговаря рязко: „Не.

„Искам да кажа, знаех, че ще бъде голямо, но подкрепата… Дори MSG, те вложиха всичко в това.

Едно нещо, което ще кажа, е, че има много организации и телевизионни оператори, които смятат, че трябва да подкрепят женския спорт, защото е хубав външен вид или е поставена отметка. Хубаво е да видиш едно събитие самостоятелно като това само по себе си, със собствено качество. Ние не продаваме MSG само защото хората казват: „Да отидем и да подкрепим женския спорт“. Продаваме го, защото е невероятна битка. И така създавате дълголетие в нещо: ако е достатъчно добро.

„Ако е достатъчно добър, ако тегли, ако оцени, ще живее. И това се случва сега с женския бокс. Очевидно е, че е така [because of] Кейти Тейлър.”

Тейлър със сигурност е главният катализатор в промяната на културата на спорта от широко разпространеното чувство на „кой се интересува от женския бокс“ към истинския интерес към битките на жените от най-високо ниво, но би било погрешно да се предполага, че само нейното име носи съботната вечер. двубой в Голямата ябълка.

Заедно с Аманда Серано, действително подпомагана от нейното дългогодишно съперничество с по-известната Тейлър, се превърна в известно име в спорта. Тя също получи помощ от мъж, който се е инфилтрирал в професионалния бокс по-успешно от всеки извън Конър Макгрегър и приятелството му през 2017 г. с Флойд Мейуедър.

Звездата на YouTube и пълноценен професионален боксьор Джейк Пол взе Serrano под своя управленски чадър и най-вече спря собствената си боксова дейност, за да използва профила си за подобряване на двубоя в събота вечер.

Аманда-Серано-и-Джейк-пол

Аманда Серано и Джейк Пол на тренировка в сряда.

Източник: Gary Carr/INPHO

Пол беше част от преговорите за двубоя, гарантирайки, че Серано ще спечели седемцифрена заплата (макар и по-малко от недвусмислената А-страна и шампион, Тейлър), безпрецедентен невероятен доход за претендентка за титлата жена.

Той също така активно популяризира двубоя на всяка крачка, присъединявайки се към фактическия си колега Хърн на всяко пресконференции, след като битката беше потвърдена по-рано тази година. (Между другото, разбира се, че именно Пол първоначално отказа да организира пресконференция в Дъблин, вярвайки — вероятно погрешно — че продължаващата му вражда с Макгрегър ще отвлече вниманието от Тейлър и Серано. Вместо това притискащите се проведоха в Ню Йорк и Лондон, много за гнева както на феновете на ирландския бокс, така и на медиите).

„Някой ми каза по-рано: „Харесваш ли Джейк Пол?“ Хърн се усмихва. „И всъщност не се бях замислял за това. Използвам Джейк Пол. Той ме използва. Всички се използваме един друг, защото искаме да направим битката възможно най-голяма.

„Като, доста е необичайно да дойдеш на шоу и да видиш повече камери около друг промоутър от мен“, смее се той.

„Но нека го направи! Той не стои и си мисли: „Не харесвам Еди Хърн, така че няма да насилвам това шоу силно.“ Здравият разум е да кажем: „Нека направим тази битка толкова голяма, колкото може да бъде“. И в събота вечер ще му стисна ръката и ще му кажа: „Браво за всичко. Ще загубите след около 10 минути.

„Мисля, че Кейти ще я спре“, добавя Хърн. Той признава, че това е необичайна прогноза и, въз основа на всичко, което знаем за съответните кариери на Тейлър и Серано до този момент, е малко вероятно да се сбъдне.

Просто… Тя има този поглед в очите си, дори по време на сблъсъка (на върха на Емпайър Стейт Билдинг) вчера, където… Не знам. Запознаваш се с Кейти през годините и тази седмица забелязвам едно нещо: тя не се бърка. Например, тя е тук, за да битка. А това е нейната Градина. Знаеш ли какво имам предвид? Това е нейната къща.

ВИЖТЕ СПОРТ
РАЗЛИЧНО

Приближете се до историите, които имат значение с изключителен анализ, прозрение и дебат в The42 Membership.

Станете член

„Но Серано изглежда страхотно“, подчертава Хърн. „Тя изглеждаше наистина силна [at the workout] и можете да видите силата на нейните удари. Ще бъде много опасно, но ще бъде трилър.

„Това се чувства – по различен начин – като най-голямата битка, в която някога съм участвал. По различни начини. От гледна точка на различните медии тук – например, имате WWE (World Wrestling Entertainment тук, подкрепяйки тази битка!

„Емпайър Стейт Билдинг е осветен в ирландски и пуерторикански цветове [on Saturday night]…”

Колкото до това как този жест се осъществи, Хърн се смее: „Нямам представа! Бих искал да взема заслугата за това, но разбрах за това едва вчера… Но това се връща към хората, които искат това да се справи добре. Като MSG, Джим Долан (главен изпълнителен директор), цялото ръководство, те казват: „Нека направим това масивно. Нека създадем момент във времето.

“И когато Кейти излезе в събота, ще има буца в гърлото.”

Еди Хърн-Кейти-Тейлър-Аманда-Серано-и-Джейк-Пол

Тейлър и Серано, оградени от Хърн и Пол, се изправят на върха на Емпайър Стейт Билдинг.

Източник: Matchroom Boxing/Ed Mulholland/INPHO

Независимо от резултата, всичко това ще бъде трудно да се преодолее. На Тейлър не му остава много път в спорта и по традиция единственият начин нагоре от разпродадения MSG – или достатъчно близо до него – е стадионът на открито.

Тейлър обаче има на хартия друга възможност за нея: двубой за завръщане у дома.

Битката на Тейлър в 3Arena беше близо — наистина, потвърдиха се само почивни дни — през пролетта на 2018 г. В крайна сметка, близостта на професионалния бокс до гангстерската вражда между Кинахан и Хъч и особено неразривните връзки на Даниел Кинахан както със спорта, така и със Ирландските бойци, управлявани от MTK Global, които вероятно биха заселили подкартата на Matchroom, убедиха gardaí силно да не посъветва да не организира събитието.

Оттогава не е изрично изследван, защото „климатът“ не се е променил. Но тъй като Кинахан е под сериозен натиск от международните власти и MTK Global е за преброяване, отдавна смятаното за невъзможно завръщане у дома на Тейлър отново беше подобрено до мечта, което е нещо.

„Просто мисля, че би било много разочароващо, ако никога не получим шанса да отидем в Ирландия и да й оставим този момент“, казва Хърн. „Ще видим какво ще се случи.

Мисля, че е твърде рано да се коментира нещо, което се е случило, но ако тя победи Серано… Дори да се върне там за реванша, нали? Нека видим какво ще се случи, но да направим номер две там или да се бием с когото и да било – бих бил много разочарован, ако никога не получим този шанс.

.

Add Comment