„Не съжалявам, че продадох Noble Yeats – това е най-добрият ми ден в състезанията“ | Новини за конни надбягвания

Патрик Маккан (racingpost.com/photos)

” title=”Пол Бърн (вдясно): “Радвам се за Емет. Бяхме на дълго пътуване заедно”” class=”js-imageLoader” data-at-xn=”https://www.rp -assets.com/images/news/2021/07/24/95866-medium.jpeg” data-br-n=”https://www.rp-assets.com/images/news/2021/07/24/ 95866-medium.jpeg” data-br-m=”https://www.rp-assets.com/images/news/2021/07/24/95866-large.jpeg” data-br-w=”https: //www.rp-assets.com/images/news/2021/07/24/95866-large.jpeg” data-br-xw=”https://www.rp-assets.com/images/news/2021 /07/24/95866-large.jpeg” onclick=”return false;”>

Пол Бърн (вдясно): “Радвам се за Емет. Бяхме на дълго пътуване заедно”

Патрик Маккан (racingpost.com/photos)

От Брайън Шийрин

Ноубъл Йейтс може и да не е носил добре познатите си бледосини коприна, но Пол Бърн, смятан за един от най-острите умове в играта, нарече победата на бившия си кон за най-добрия си приятел Емет Мълинс като най-добрия си ден в състезанията.

Човекът, който ръководи снабдяването и управлението на победителя на фестивала в Челтнъм на Mullins The Shunter, Бърн извади друг заек от шапката с Ноубъл Йейтс, който той взе за £75 000 през декември 2019 г., преди да продаде седемгодишното дете за спретнат печалба на семейство Уейли-Коен през март.

Нямаше съжаления за продажбата, като Бърн показа смесица от екстаз и въодушевление в заграждението на победителя, след като видя как бившият му служител върши работата за новите си връзки.

Шон Ботерил (Getty Images)

” title=”Noble Yeats (вдясно) скача заедно с Any Second Now в Grand National в Aintree” class=”js-imageLoader” data-at-xn=”https://www.rp-assets.com/images/news /2022/04/09/107687-medium.jpeg” data-br-n=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/09/107687-medium.jpeg” data- br-m=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/09/107687-large.jpeg” data-br-w=”https://www.rp-assets. com/images/news/2022/04/09/107687-large.jpeg” data-br-xw=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/09/107687-large .jpeg” onclick=”return false;”>
Ноубъл Йейтс (вдясно) скача заедно с Any Second Now в Grand National в Aintree

Ноубъл Йейтс (вдясно) скача заедно с Any Second Now в Grand National в Aintree

Шон Ботерил (Getty Images)

Бърн обясни: „Това е сюрреалистично. След като той спечели преследването си за начинаещи в Голуей, ние казахме: „Нека направим нещо различно, един новак ще спечели Grand National някой ден, тъй като днес това е различно състезание, така че нека го насочим към това. Изглеждаше много амбициозно, но невероятно се получи заедно.”

Той добави: „Радвам се за Емет. Бяхме на дълго пътуване заедно, така че е невероятно. Ние сме дебели като крадци – направихме всичко заедно, отидохме в Америка и имахме бегачи навсякъде, но Трябва да държа шоуто на пътя, затова ги продавам.”


„Това е просто мечтата“ – шокира Емет Мълинс от победата в Grand National


Бърн, бивш търговски мениджър в Racing Post, стана известен, когато Rockyaboya, кон, който той и Патрик Мълинс снабдиха за малка сума, пренесе цветовете на шампиона аматьор до победата в Paddy Power Chase за Уили Мълинс през 2013 г.

Освен че си осигуриха още една голяма заплата, когато продадоха Фуджимото Флайър на Саймън Мунир и Айзък Суеде, след като тя спечели списък с препятствия в Auteuil през септември 2019 г., Бърн и Мълинс също направиха хазарт или две и си спечелиха репутация на страховито дуо.

Но спечелването на Grand National с кон, чиято кариера беше впрегната от ранен етап, за да се приземи, голямото състезание беше описано като върхът на постиженията на двойката според Бърн, който беше видимо възхитен от Уейли-Коен.

Бърн каза: „Не съжалявам, нямам разкаяние на продавача. Това е бизнес и аз трябва да продавам – това е идеалният сценарий. Това е най-добрият ми ден в състезанията. За да направя такъв план, не случват се много често.”


Пълна реакция на Grand National за 2022 г.:

„Това е просто мечтата“ – шокира Емет Мълинс от победата в Grand National

Сам Уейли-Коен: Успехът на Голямата национална и Златната купа са най-важните моменти за забележителния Коринтиан

„Нито един аматьор няма по-добро CV“ – Бари Джерати води похвала за Сам Уейли-Коен

„Напоследък си помислих, че може просто да стигнем до там“ – Тед Уолш във Any Second Now

Резултат от Grand National 2022: къде завърши вашият кон и кой спечели

Как се разви Grand National в Aintree през 2022 г

„Той изобщо не беше популярен“ – 50-1 Ноубъл Йейтс голям победител за букмейкърите

Играчите съобщават за трудности при достъпа до уебсайтове на букмейкърите след Grand National


За всички наши ексклузивни оферти за безплатни залагания и задължителни ежедневни промоции щракнете върху бутона за безплатни залози или отидете на racingpost.com/freebets


ПЪРВО ПУБЛИКУВАНО В 19:08, 9 АПР 2022

Add Comment