Наказанието на Крис Ууд издига Magpies до ръба на безопасността

Крис Ууд изпълни дузпа в 72-ата минута, за да даде на Нюкасъл ценна победа над Уулвс, която ги издигна до ръба на безопасността във Висшата лига.

Вторият гол за 25 милиона паунда в черно-бялата фланелка на подписването на £25 млн. осигури победа с 1-0, която остави свраките на 10 точки от зоната на изпадащите и засили натиска върху отборите под тях.

ПЪЛНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА МАЧА

Ууд, който стана рекордьор за Нова Зеландия по време на международната пауза миналия месец, беше видял удар през първото полувреме, отхвърлен от VAR, но неговата решителна намеса сложи край на серия от три загуби на неговия отбор, за радост на по-голямата част от публиката от 52,164 в Сейнт Джеймс Парк.

Това беше малко повече от отбора на Еди Хоу – подтикван през цялото време от отличния Бруно Гимараеш – заслужено в нощ, когато Уулвс рядко изглеждаше като претендент за трите точки, от които се нуждаеха, за да се изкачат в челната шестица, до късен вихър.

Шефът на Нюкасъл беше принуден да направи смяна само след 12 минути, когато Райън Фрейзър, който по-рано беше подложен на лечение на терена, не можа да продължи и Мигел Алмирон беше помолен да заеме неговото място.

Времето и пространството бяха на първо място, тъй като двата отбора се опитваха да излязат от притежание на притежание и беше необходима топка над върха от Джонджо Шелви, за да даде на Алмирон полушанс след 21 минути преди изминалото, но въпреки че контролното докосване на национала от Парагвай беше добро, неговото изстрел не съвпада с него.

Нюкасъл смяташе, че са поели преднина в 24-та минута, когато лежал Ууд стреля, след като Уулвс не успяха да изчистят центриране на Гимараеш – след като той и Алмирон умело си размениха пасове – но въпреки че нямаше флаг за офсайд, беше решено, че е трябвало да има след преглед на VAR.

Джони избухна от разстояние две минути по-късно, когато Wolves мимолетно отговориха, но до голяма степен бяха доволни от опита си да сдържат Magpies по време на първото полувреме на малък истински инцидент с Джоелинтън, който хвърли поглед на Мат Таргет от свободен удар доста широко две минути преди почивката.

След като крайният защитник Маркал напредна още повече след почивката, Уондърърс изглеждаше значително по-заплашителен, въпреки че вратарят Хосе Са трябваше да извади удара на Дан Бърн от въздуха, след като той се натъкна на удара на Ууд в 52-ата минута.

Hwang Hee-chan видя, че опитът му е блокиран отблизо, след като си проби път в наказателното поле на Нюкасъл три минути по-късно и Жоао Моутиньо проби центриране през лицето на вратата с началото на играта.

Алан Сен-Максимин, който не е в класа, издържа една разочароваща вечер и прескочи ски в 64-ата минута доста след центриране на Гимараеш, преди секунди по-късно да не успее да избие Ууд от далечната греда.

Но бившият нападател на Бърнли най-накрая получи своя шанс с оставащи 18 минути, когато, след като беше преобърнат от Са, когато се затича към подаването на Джоелинтън, той изпрати вратаря в грешна посока от мястото, за да открие резултата.

Гимараеш можеше да направи 2-0, но видя, че неговият прорезен удар се стичаше встрани, но преднината беше отчайващо крехка с Фабио Силва с глава прахосливо встрани, преди да бъде отказано от хубаво спасяване от Мартин Дубравка с изтичането на времето.

Add Comment