Може ли Flooring Porter да последва стъпките на великите и да завърши двойника? | Новини за конни надбягвания

Събота: 3.35 Aintree
JRL Group Liverpool Huddle (1 клас) | 3m½f | 4 години+ | ITV/RTV

Препятствието на Ливърпул беше повишено до статус 1 през 2010 г. и само три коня успяха да последват успеха на Стейърс с препятствия в Челтнъм с победа тук през това време.

Въпреки това, рекордът на победителите в Stayers’ Hurdle всъщност е доста добър, защото само четири коня се опитаха да завършат дубъла през този период. Големият Big Buck’s го направи три последователни пъти от 2010-12, докато Solwhit (2013) и Thistlecrack (2016) също го последваха.

Това означава, че от началото на 2010 г. победителите на Stayers’ Hurdle са 5-6 и Коул Хардън беше единственият, който беше победен. Той също се приближи, като завърши втори зад Whisper през 2015 г.

Flooring Porter стана първият кон след Big Buck’s, който спечели последователно Stayers’ Hurdles в Челтнъм миналия месец и заслужава името му да бъде споменато сред великите.

Неговото наследство ще расте, ако успее да последва победата си в Челтнъм с успех в препятствието в Ливърпул, но това е сравнително бърз обрат за Флоринг Портър, който записа победи на двамата Стайърс след два месеца и половина почивка и се завърна само 23 дни по-късно тук .

Въпреки това, фигурата му, когато се завръща в рамките на четири седмици от последното му бягане, е 0001131, а първите три нули вероятно могат да бъдат игнорирани, тъй като са дошли преди кариерата му да тръгне през 2019 г.

Само един кон, който беше победен в препятствието на Stayers, успя да обърне местата в Челтнъм в това състезание и това беше гореспоменатият Whisper през 2015 г.

Имаше 32 пребити коня в Stayers, които дойдоха да бягат и тук, така че единственият победител е слаба възвръщаемост. Това се равнява на три процента страйк рейк и загуба от £26 срещу £1 залог.

Това ви дава представа за задачата пред Thyme Hill, Champ и Koshari. Те завършиха втори, четвърти и седми в Челтнъм. И така, кой е най-вероятно да обърне масата?

Когато Whisper обърна местата на Челтнъм с Коул Хардън през 2015 г., той записа втората си поредна победа в това състезание и изглеждаше по-подходящ от равнинния терен на Ейнтри, отколкото вълнообразните на Челтнъм. Възможно е да се направи подобен аргумент за Thyme Hill.

Thyme Hill е правил по-голямата част от състезанията си по твърди, вълнообразни писти, но често не достига. Формата му в състезания от клас 1 на този тип писти във Великобритания гласи 34222 и той е бягал само веднъж на най-високо ниво на остър кръг. Това доведе до победа в последния сезон.

Това предполага, че тази писта може да завърти махалото в полза на Thyme Hill в този реванш между най-добрия британски играч и ирландския шампион, но дължината на две и три четвърти ги разделиха в Челтнъм само преди три седмици, така че Thyme Hill все още има доста да намери .

Champ и Koshari също са победители в дисциплината и дистанцията. Шампион спечели препятствието за начинаещи от клас 1 тук през 2019 г., а Кошари направи изненада с 80-1 при хендикап тук през ноември.

Champ се завърна от преследване, за да кацне на Long Walk в Аскот през декември, а Identity Thief беше последният кон, който спечели това след преследване на заклинание преди четири сезона.
Расов анализ от Греъм Родуей


Подови настилки Porter „в страхотна форма“ за дебюта на Aintree

Двукратният герой на Stayers с препятствия Флоринг Портър и неговата весела група последователи правят изненадващо заобикаляне към Ейнтри, тъй като трима от първите четири домакинства в Челтнъм подновяват съперничеството.

Радостните сцени, когато обучаваното от Гавин Кромуел седемгодишно дете беше върнато обратно в заграждението на победителя от членовете на Flooring Porter Syndicate и техните приятели, облечени в черно-бели шалове, беше един от акцентите на фестивала миналия месец.

С кратък преход през Ирландско море до Ливърпул, те трябва да излязат отново масово, докато техният герой бяга в Aintree за първи път.

Силно напрегнатият Flooring Porter, който премина от Челтнъм в Пънчестаун миналата година, доказа своя темперамент пред голяма тълпа миналия месец с друг водещ майсторски клас при Дани Мълинс и изглежда е поел усилията добре.

„Много съм щастлив с него“, каза Кромуел. “Зависи колко Челтнъм взе от него, но изглежда, че е в страхотна форма. Той пътува в сряда и се настани добре.”

Thyme Hill и Champ се опитват да обърнат формата на Челтнъм

Thyme Hill и Champ бяха втори и четвърти в Челтнъм и успяха да компенсират на Flooring Porter, но и двамата са победители от клас 1 по отношение на трасето и разстоянието.

Успешен в състезанието миналата година, Thyme Hill беше модел на постоянство, барабар с пропуск във Франция в началото на сезона, преди да завърши втори след Champ в дългата разходка и след това да заеме същото място в миналия месец в Stayers’ Hurdle.

Треньорът Филип Хобс каза: “Той тича страхотно в Челтнъм и изглежда добре след състезанието, така че се надяваме, че има приличен шанс. Земята няма значение за него, така че ще бъде добре и той беше в много добра форма.”

Шамп доказа, че харесва пистата, когато спечели препятствието на Sefton за новиците през 2019 г. при единственото си посещение тук и може би ще успее да остане на юздата по-дълго на тази по-равна писта.

„Той е страхотен и излезе от Челтнъм много добре“, каза треньорът Ники Хендерсън. “Мисля, че ще се наслади на курса. Той пътуваше добре в Челтнъм, но мисля, че ще оцени равнината. Надявам се и ще видим.”

Джон Гросик (racingpost.com/photos)

” title=”Белите шапки на Thyme Hill (в центъра) и Champ преследват дома Flooring Porter в Челтнъм. Гореспоменатата двойка може да е подходяща повече от по-плоската песен тук” class=”js-imageLoader” data-at-xn=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/08/107599 -medium.jpeg” data-br-n=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/08/107599-medium.jpeg” data-br-m=”https:/ /www.rp-assets.com/images/news/2022/04/08/107599-large.jpeg” data-br-w=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/ 04/08/107599-large.jpeg” data-br-xw=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/04/08/107599-large.jpeg” onclick=”връщане false ;”>

Белите шапки на Thyme Hill (в центъра) и Champ преследват дома Flooring Porter в Челтнъм. Гореспоменатата двойка би могла да бъде по-подходяща от по-равната писта тук

Джон Гросик (racingpost.com/photos)

Гордън Елиът, треньор на Sire Du Berlais
Той е в много добра форма, но изглежда трудно състезание. Теренът беше малко лепкав за него в Челтнъм, така че да се надяваме, че ще се върне във форма тук. Той има двупосочни шансове.

Оли Мърфи, треньор на Томас Дарби
Той беше много разочароващ в Хейдок, това беше грешка на треньора – не трябваше да бягаме. Миналата година той участваше много добре в състезанието, ще го изпуснат и се надяваме, че успее да вземе пари от награда и да може да се движи добре на голяма цена.

Дан Скелтън, треньор на Molly Ollys Wishes
Тя направи страхотен сезон, но това се чувства като края на сезона за нея. Вкъщи върви чудесно, изглежда добре и се храни добре, но подозирам, че е вложила много в годината си. Тя е в най-дълбокия край, но получава 7 фунта.
Репортаж от Андрю Диц

Add Comment