Може ли мистър Кофи да изплати “луда идея”? Експертни анализи и котировки на Topham | Новини за конни надбягвания

Алън Кроухърст (Getty Images)

” title=”Мистър Кофи: поставен във всичките четири старта над огради този сезон” class=”js-imageLoader” data-at-xn=”https://www.rp-assets.com/images/news/2019/12 /28/73388-medium.jpeg” data-br-n=”https://www.rp-assets.com/images/news/2019/12/28/73388-medium.jpeg” data-br-m= “https://www.rp-assets.com/images/news/2019/12/28/73388-large.jpeg” data-br-w=”https://www.rp-assets.com/images/ news/2019/12/28/73388-large.jpeg” data-br-xw=”https://www.rp-assets.com/images/news/2019/12/28/73388-large.jpeg” onclick = “връщане на false;”>

Мистър Кофи: поставен и в четирите старта през огради този сезон

Алън Кроухърст (Getty Images)

От Роби Уайлдърс и Питър Скаргил

Петък: 4.05 Aintree
Randox Topham Handicap Chase (3 клас) 2m5f, Гранд национален курс | 5 години+ | ITV/RTV

Фаворитите са склонни да не се връщат на терена в Topham Handicap Chase през последните години и ранните предимства могат да бъдат спечелени, като бъдат яздени напред в състезание, в което оградите пристигат дебели и бързо.

Последните трима победители са направили почти всички бягания и Уили Мълинс е отговорен за двама от тях. Шампионският треньор на Ирландия разчита на Annamix и Royal Rendezvous в своята кандидатура за хеттрик на Topham.

И двамата са водили в миналото, въпреки че стилът на състезание на Royal Rendezvous има повече прилики с последните голмайстори Livelovelaugh и Cadmium.

Пол Тауненд ще знае изискването да продължи и Royal Rendezvous процъфтява с такава тактика, когато кацне за връзки в Голуей Плейт при последния си старт при хендикап.

Fakir D’Oudairies е единственият кон, победил прогресивното десетгодишно момче с малък пробег в последните му четири излети, но това беше на мека почва и профилът му подсказва, че е по-добре да върви с добро в описанието.

С официален рейтинг от 161, знак, който британският хендикапер може би изненадващо остави непроменен, Royal Rendezvous няма да изглежда неуместно в клас 1 Marsh Chase по-рано на картата.

Единственото притеснение е, че му липсва опит над Националните огради. Четири от първите пет домакинства в турнира през 2021 г. имаха това, като трима от тези, които участваха в предишния Grand Sefton през декември.

Grand Sefton се оказа едно от ключовите изпитания на Topham и Mac Tottie е изключен за рядко удвояване на курс и разстояние през същия сезон.

Оттогава Мак Тоти се завръща на сцената на този успех след четири проби и ще се сблъска с подобни условия. Това състезание е по-тежко, но последващите му поражения са стигнали много по-далеч и той е по-подходящ за междинни пътувания.

Яника също има опит с тези уникални огради и е един от най-добре инвалидизираните коне в състезанието. Той бягаше с крещящ в Topham през 2019 г. с най-високо тегло и оценка от 162, но не е бил същият кон след разтърсващата секунда в състезанието Ascot Chase за четирима бегачи 2020.

Ако връщането към този стил на състезания предизвика възраждане и скачането му ще трябва да се подобри значително от последния път на Донкастър, той ще изскърца.

Tamaroc Du Mathan се радваше на продуктивен сезон за начинаещи миналия мандат, докато нещата не се объркаха в преследването на Future Champions Novices в Ayr, където беше побеждаван далеч.

Изтеглен и отдалечен пети в Sandown впоследствие, Tamaroc Du Mathan се върна, за да се формира в състезателна Greatwood Gold Cup зад избягалия победител Paint The Dream последния път.

Тази серия доказа, че този победител от степен 2 запазва умението си за начинаещ и при непроменена оценка от 142 има достатъчно положителни резултати, за да си заслужава еднопосочния интерес.
Расов анализ от Роби Уайлдърс

Хендерсън се надява промяната на плана да се отплати за Кофи

Ако не беше промяната на мнението в дните след фестивала в Челтнъм, треньорът Ники Хендерсън нямаше да оседла един от пазарните лидери за това състезание.

Мистър Кофи преследва дома Чамбард във Fulke Walwyn Kim Muir Chase в Челтнъм, за да бъде поставен за четвърти път в толкова стартове над огради – сценарий, който първоначално накара треньора му да мисли, че това ще бъде за сезона, така че статусът на коня е новак запазен.

Въпреки това, след като имал предположение да опита седемгодишното дете над смърчовите огради в стил Aintree, преди да вземе окончателното решение, Хендерсън избра да се отдаде на „лудата си идея“ и да види дали г-н Кофи може да счупи патицата си над оградите преди сезона над.

Това може да бъде риск, който се смята, че си струва да се поеме, с награден фонд от £150,000 за грабване.

Едуард Уитакър (racingpost.com/photos)

” title=”Nicky Henderson: оседла силен отбор в тазгодишния Topham” class=”js-imageLoader” data-at-xn=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/01/ 29/103959-medium.jpeg” data-br-n=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/01/29/103959-medium.jpeg” data-br-m=” https://www.rp-assets.com/images/news/2022/01/29/103959-large.jpeg” data-br-w=”https://www.rp-assets.com/images/news /2022/01/29/103959-large.jpeg” data-br-xw=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/01/29/103959-large.jpeg” onclick= “връщане на false;”>
Ники Хендерсън: оседла силен отбор в тазгодишния Topham

Ники Хендерсън: оседла силен отбор в тазгодишния Topham

Едуард Уитакър (racingpost.com/photos)

„Той е новак и не бяхме мислили за Ейнтри, но имах луда идея да го включа в състезанието и той се наслади на оградите, така че ще опитаме“, каза Хендерсън.

Докато г-н Кофи води предизвикателството, Хендерсън е силно представен в състезанието с Fantastic Lady, Morning Vicar и Janika, всички готови да се подредят в състезание, което треньорът е уловил пет пъти, включително три поредни години между 2013-15.

„Всички те са в добра форма и са учили добре над оградите на Grand National, което е окуражаващо“, добави той. „Запазих Morning Vicar за състезанието през целия сезон и мисля, че той наистина ще се наслади на теста. Fantastic Lady не е направила нищо лошо и все още е новак, така че може да е година по-рано за нея. състезанието преди.”

Какво казват

Хенри де Бромхед, треньор на Notebook
Той е страхотен скачач и се надяваме, че ще изпълни това, което се надяваме, че може да направи. Това е голяма стъпка напред в пътуването, но ако той се забавлява, той има класа.

Джесика Харингтън, треньор на Sizing Pottsie & Discordantly
Discordantly скача добре и това пътуване вероятно е идеалното му разстояние – той го спечели в Leopardstown. Стига да не е тежък терен, той няма нищо против. Оразмеряването на Pottsie е в страхотен ред – той спечели добре миналия път. Той ще остане добре и ще скача добре. Няма значение дали изобщо му стане меко.

Брайън Елисън, треньор на Уиндзор авеню
Мисля, че той е най-добър, когато е свеж, така че дали сме го върнали твърде бързо в Kelso, или дали е меката почва там, не съм много сигурен. Той е трениран добре над оградите на Aintree у дома и формата му този сезон е добра. Бих искал да мисля, че той има разумен шанс в това.

Ема Лавел, треньор на Killer Clown
Той беше толкова добър, когато спечели в Kempton и мисля, че плоските писти вероятно му подхождат добре. Той излезе добре от това състезание и му беше приятно да прескача оградите в национален стил, които имаме у дома. Той отива там в добро състояние, така че ще видим, те винаги вървят добър галоп в Topham и това помогна, когато той спечели в Kempton. Ще бъде интересно.

Маус Морис, треньор на Foxy Jacks
Той или ще стигне до тези огради, или няма. Той ги обучава добре и смятам, че ще се движи добре там. Ако направи грешка, надявам се да я направи рано и да може да се поучи от нея. От това тегло той има приятно скърцане във всяка посока.

Алън Кинг, треньор на Senior Citizen
Това е неговата цел от дълго време, тъй като изглежда обича националното трасе и се движи много добре и в трите опита на него. Както направи миналата година, той проведе окуражаващо подготвително състезание в Нюбъри и е в наистина добра форма. Просто се надявам земята да не е по-бавна от мека.

Пол Никълс, треньор на Tamaroc Du Mathan
Миналия път тичаше добре и скача добре. Много е конкурентен, но смятаме, че ще хареса състезанието и земята, така че има малък шанс.

Дан Скелтън, треньор на Spiritofthegames
Той трябва да се бори с всички тези ценни неуспехи, докато събира добри пари, без да печели през повечето време. Това беше още едно добро представяне от него в Челтнъм последния път. Той трябва да се заеме с оградите и има много опит. Той е добър в пътуването, пистата не трябва да е проблем, нито времето на годината, но мина много време, откакто той спечели.

Кристиан Уилямс, треньор на Five Star Getaway
Очакваме с нетърпение да го прекараме през оградите, тъй като мисля, че те ще му подхождат, както и пистата. Той е добър пътешественик и добър скачач, което ви трябва за това състезание.


Визуализация на Aintree от петък:

2.20 Aintree: Jonbon ‘този, който трябва да победи’, докато Ники Хендерсън кандидатства за рекордно шесто най-полезно новобране

2.55 Aintree: Това е сблъсък, който чакахме от векове – пригответе се за начинаещ трилър

3.30 Aintree: Джоузеф О’Брайън е възходящ, докато Факир Д’Удейри наддава за последователни преследвания на Марш

4.40: Може ли Банбридж да последва скорошните победители в Martin Pipe и да докаже друг кон от клас 1?


Вижте най-новите Grand National бегачи и ездачи, като използвате нашия специален микросайт. Получете съветите на нашите експерти за Grand National на едно място.


ПЪРВО ПУБЛИКУВАНО 18:00 ч., 7 АПР 2022 г

Add Comment