Мастърсите: Рори Макилрой остава в турнира от Големия шлем след последователни 73-и на Аугуста Национал | Голф новини

Рори Макилрой иска да стане едва шестият голфър и първият след Тайгър Уудс, завършил кариерата си в Големия шлем; Северноирландецът отбеляза последователни рунда от 73 на Augusta National – гледайте The Masters през целия уикенд изключително на живо по Sky Sports Golf

Последна актуализация: 04.09.22 9:31 ч

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Рори Макилрой остава в състезанието за Големия шлем след последователни 73-те на Аугуста Нешънъл.

Рори Макилрой остава в състезанието за Големия шлем след последователни 73-те на Аугуста Нешънъл.

Рори Макилрой продължава да се бори за завършване на турнира от Големия шлем, след като се пребори от обратна деветка, за да премине безопасно до уикенда в Augusta National.

Макилрой изглеждаше в опасност да пропусне разфасовката за втора поредна година, след като пусна три изстрела в пространството на две дупки от десетата, само за да регистрира две птички през крайния участък, за да спаси втори поредни 73.

„Наистина ми харесва предизвикателството, това е целта на големия шампионски голф“, каза Макилрой. „Не е лесно и не би трябвало да е лесно. Мисля, че условията изглеждат доста сходни и утре, така че очаквам това с нетърпение.

Макилрой влезе в седмицата след пропуснато изрязване на Valero Texas Open

Макилрой влезе в седмицата след пропуснато изрязване на Valero Texas Open

„Някой може да стигне до четири или пет по-малко до края на деня, но все още чувствам, че съм точно там. Излизаш утре и играеш прилична предна деветка и изведнъж се оказваш точно в много неща. Аз съм в прилична позиция. Бих искал да бъда поне с няколко кадъра по-добър, но все още съм там.”

Започвайки деня с шест удара от преднината, Макилрой пропусна 10-футова възможност при първия, но се възстанови от своенравно шофиране във втория, за да се насочи към близко разстояние и да регистрира птиче.

Трикратният шампион от Мастърс Ник Фалдо вярва, че Макилрой

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Трикратният шампион от Мастърс Ник Фалдо вярва, че Макилрой “се събаря”, защото не вярва достатъчно на своя замах в големите моменти

Трикратният шампион от Мастърс Ник Фалдо вярва, че Макилрой “се събаря”, защото не вярва достатъчно на своя замах в големите моменти

Бившият световен номер 1 проби 15-футова дупка, за да избегне тапах при третия, само за да намери дървета от петата тея и след това не успя да се издигне и слезе от малко до грийн, за да спаси номинална стойност.

Макилрой пропиля шанс от осем фута да спаси номинална стойност на десетата и удвои пар-четири следващия, намирайки бункера в зеления край с подхода си и три пуска от 20 фута, което видя 32-годишното спадане на четири над за турнира.

The Masters – на живо

9 април 2022 г., 19:30 ч

Живей

Четирикратният главен шампион проби от пет фута, за да улучи изстрел в 13-ия пар-пет, но не успя да се възползва от 15-ия пар-пет, въпреки че отговори, като стреля с тий-изстрел на осем фута към пар- три до настройване на трето птиче за деня.

Макилрой се измъкна от пясъка, за да спаси номиналната стойност в последния и се отправи към уикенда на два пъти, като 20-кратното PGA Tour приписва промяна в топката за голф за начина, по който се справяше с предизвикателните условия.

Макилрой прави осмия си опит да завърши турнира от Големия шлем тази седмица

Макилрой прави осмия си опит да завърши турнира от Големия шлем тази седмица

„Играх на по-силна топка за голф и това просто щеше да направи нещата много по-трудни“, добави Макилрой. „Трябваше да играя много повече вятър. Да, всъщност беше наистина полезно през последните няколко дни.

„Тази година играхме при толкова много вятър. Играх в Абу Даби тази година и беше наистина ветровито. Бей Хил беше ветровит. Играчите очевидно беше много ветровито. Сан Антонио беше ветровито. Мисля, че вятърът увеличи някои от характеристиките че тази топка имаше.

„Току-що ми беше достатъчно да нарязвам шестте желязо на 160 ярда. Исках просто да почувствам, че мога да правя пълни замахи със седем-железа и все пак да уцелвам същия удар. Затова отидох на по-ниска въртяща се топка и това помогна тази седмица.”

Гледайте The Masters този уикенд ексклузивно на живо в Sky Sports Golf, с допълнителни емисии и бонус действия по време на четирите рунда, достъпни чрез червения бутон.

Вземете най-добрите цени и резервирайте кръг на един от 1700 курса в Обединеното кралство и Ирландия

.

Add Comment