Макилрой, „насърчен“ от Мастърс, започва въпреки 73

Рори Макилрой настоя, че е бил “окуражен” от първия си рунд на Мастърс, въпреки че стреля с един над номинал 73, което му остави шест удара зад лидера Sungjae Im.

Макилрой преследва първа голяма титла от 2014 г. насам и „Големия шлем“ на големите титли в голфа, но е 43-ти след първия кръг в Аугуста.

Уроженецът на Даун публикува две птички, като три пуска на 14 за буги и ще трябва да избягва всякакви подхлъзвания в петък, за да е сигурен, че ще се справи [top 50 and ties].

„Изиграх много по-добре от 73-те шоута, но съм доволен от това как играх“, каза Макилрой пред Грег Алън от RTÉ Sport.

„Ако мога да внеса такава форма в утрешния ден [Friday]просто пробийте няколко удара и извлечете малко повече от рунда, ще съм доста доволен.

„Започнете добре и изведнъж ще бъдете на борда. Така че наистина съм окуражен от начина, по който играх.

„Карах топката добре, ако мога да продължа да правя това през следващите три дни и само да направя няколко удара, да бъда малко по-ефективен с моя резултат, чувствам, че ще бъда там.“


Табло с класации


Размишлявайки върху пропуснатите възможности, той добави: „Имах удар при 14, за да отида с два по-малко за кръга с пар пет за игра, но поставих това с три и спрях всяка инерция, която имах.

„Не птичах 15 и не го удариха в онзи десен бункер на 16 и не го качих нагоре-надолу.

„Чувствам се, че това беше най-лошото, което можех да стрелям днес. Имам чувството, че играх наистина, много добре. Изтеглих няколко удара, така че искам да отида на паттинга сега и да поработя малко върху това.

„Портесът е в невероятна форма за количеството дъжд, което сме имали, така че с нетърпение очаквам сухи условия през следващите три дни.“

Шейн Лоури удари водата на 15

Shane Lowry също беше на един оувър след много по-голям рунд на влакче в увеселителен парк – той изхвърли 14-ия, но след това се подхлъзна до двойно табла на 15, след като топката му намери напитката.

„Това не ме отстранява от турнира“, каза Лоури пред RTÉ Sport. „Имам чувството, че там, където закарах топката за голф, трябваше да стрелям по-малко.

„Надявам се, че това е моят лош кръг от пътя и се надявам, че мога да направя три по-добри резултата от това. Ако го направя, мисля, че ще се справя добре тази седмица.

„С прогнозата за петък и събота пистата ще пресъхне и това ще я затрудни.

„Трябва да седна с Бо [Martin] и Нийл [Manchip] и вижте как мина деня. Лесно е да стоите тук и да бъдете разочаровани от това как завърши [double bogey at 15].

„Мисля, че ако го погледна, изиграх наистина хубав голф сред няколко лоши удара. Наистина бях наказан за лошите удари.

“Четвъртата дупка, ударих страхотна четворка, метнах в дупката и тя излезе и направих пар. 15 беше просто грешка от моя страна. Малко е непростимо, но е това, което е.”

Шеймъс Пауър гледа удара му на 14-ия

Шеймъс Пауър и Падрейг Харингтън са точно в рамките на текущата отсечка на две над номиналната стойност.

„Беше много сложно“, каза главният дебютант Пауър. „Скоростта ми на зелените беше малко по-малка и просто пропуснах няколко шанса заради това.

„Така че беше малко разочароващо, но направих много добри неща. Така че това беше някак окуражаващо. Трябва да се възползвам от някои от възможностите, които си дадох. Така че се надявам да мога да го направя утре.

„Трудно е, защото се играе по-дълго, отколкото беше, със сигурност повече от неделя, понеделник, когато играх тренировъчни кръгове. С допълнителния порив на вятъра, зелените все още са доста твърди, не толкова твърди, колкото бяха, но вие все още трябва да уцелите доста точно в определени места. Значи идвате с по-дълги неща, отколкото бях в неделя и понеделник.

“Търпението ще бъде огромно. Добро или лошо начало, трябва да останете търпеливи. Ще получите шансове. Въпросът е само да ги вземете.”

Падрейг Харингтън нарежда удар на второ зелено

Трикратният голям шампион Харингтън беше разочарован от това, че беше на ниво от 15 до 15.

„Цял ден бях на хубаво място. Малко по-късно се мъчих“, каза той.

„Очевидно, трябваше да вкарам… по-добре от два оувъра. 70 би било разумна възвръщаемост за начина, по който играх.

„Беше разочароващо за три удара 16 и боги 17. Това беше разочароващо, което освен резултата, останалото беше добре от гледна точка на това, че се чувствах много комфортно. Вероятно по-удобно, отколкото много пъти в първия кръг на майор, така че беше хубаво.

„Хорът е много добър, както винаги с Августа. Улучваш добри удари и си мислиш: „О, това е доста лесно“, и удряш лош удар и излизаш от позиция, и си отиваш: „О, Боже, как биха могли да сложат щифта там?

„Можете да почувствате, че можете да стреляте по щифтовете, да правите птички отвсякъде и след това да се измъкнете от позиция и да си кажете „е, това е трудно“.

Това е първата поява на Харингтън на Masters sine 2015, когато 77 от втория рунд го видяха да пропусна изрязването.

„Сега съм много по-добре, отколкото преди седем години“, каза той. — Много по-добре. Много от демоните са погребани на този етап.

Тайгър Уудс призна, че само възможността да играе на Мастърс се чувстваше като победа, тъй като се наслаждаваше на “електрическата” атмосфера, генерирана от завръщането му в Аугуста Нешънъл.

Уудс отбеляза откриване 71, за да лъже само на четири удара от преднината.

Попитан дали възможността да се състезава е еквивалентна на победа, след като получи тежки наранявания на крака при автомобилна катастрофа преди 14 месеца, Уудс каза: “Да”.

Притиснат защо, 46-годишният добави: „Ако бихте видели как изглежда кракът ми до мястото, където е сега, снимките… някои от момчетата [fellow players] зная.

„Те са видели снимките и са дошли до къщата и са я видели. Да видя къде съм бил, да стигна от там до тук, не беше лесна задача.

„Много съм щастлив, че имам тази възможност да мога да играя, и не само това, да играя в Мастърса и да имам такъв тип прием.

„Искам да кажа, мястото беше електрическо. Не бях играл така от 19-та, когато спечелих, защото през 20-та имахме Covid и нямахме никого тук, а аз не играх миналата година. Така че да имам покровителите напълно навън и да имаш такъв тип енергия там беше страхотно да се чувстваш.”

Уудс прекара три месеца в болнично легло след катастрофата с едно превозно средство на 23 февруари миналата година, когато беше установено, че е карал с почти два пъти по-висока от законовата скорост и се е ударил в дърво с приблизително 75 мили в час.

„Хората нямат представа колко трудно е било“, добави той.

„Екипът ми го прави. Работиха с мен всеки ден. Не сме взели почивен ден, откакто станах от леглото след тези три месеца.

„Разбира се, някои дни са по-лесни от други.

Попитан как ще се възстанови за втория рунд в петък, Уудс добави: “Много лечения. Много ледени бани. Просто замръзвах до смърт.”

Add Comment