Клоп призова да остави Салах и Мане за решаването на титлата на Ливърпул в Ман Сити…

Пощенската кутия призовава Ливърпул да се откаже от “Шейн Лонгс” в неделя. Също така: Ten Hag може да бъде отговорът; и продължавайте да се плъзгате, момчета.

Включете възгледите си в [email protected]

Пейка Салах и Мане
Тъй като не мога да предвидя следващите пет минути, да не говорим за следващите пет дни или пет години, съм склонен да игнорирам страниците или статиите във Football365, свързващи такъв и такъв играч с ФК Ливърпул или с който и да е друг клуб по този въпрос, от време на време да се подиграва добре на заглавието. Тези ‘Клюка’ и страниците на “Новини” често ми се струват чисти предположения и това не ме интересува. Искам да знам или да се вълнувам само когато играчът е издържал медицинското си състояние, подписал договор и снимката му беше направена в червено.

Така че е в противоречие с това, че се притеснявам кой се изреди за Ливърпул срещу Сити този уикенд.

Но причината да го правя е, че според мен Юрген Клоп (тук се надяваме, че той има кохони на слон) трябва да вземе някои важни решения, особено по отношение на това кой играе отпред в неделя. Разбира се, той може да не мисли така.

Въпреки това, за всеки, който е гледал играта на Ливърпул през последните няколко седмици, е ясно, че и Садио Мане, и Мохамад Салах играят ш*те от известно време. Те не просто играят доста под собствените си високи стандарти, но всъщност започват да изглеждат като онези решително удрящи средностатистически нападатели на Висшата лига, които може да вкарат 7 или 8 гола на сезон, но все пак ще започнат, защото… добре, защото няма други опции . И всички знаете какъв тип нападател имам предвид… помислете за Шейн Лонг през по-голямата част от кариерата му във Висшата лига.

Изглежда, че Салах е загубил докосването, измамата и заплахата си, и въпреки че Мане се включи със странния гол, той също не е работил в защита, както преди. Дали става дума за умора или просто за истинска загуба на форма е без значение. Ливърпул е на път да изиграе един от най-големите мачове за сезона с вероятно двама Шейн Лонг отпред, или според мен със сигурност един. Това ме тревожи, защото въпреки че вярвам, че и двамата ТРЯБВА да бъдат изпратени на резервната скамейка, не съм сигурен, че JK ще го направи… въпреки факта, че той има опции… също и сериозно добри опции!

Диого Хота и Луис Диас са в много по-добра форма от всеки от двамата, посочени по-горе. Джота може да пропусне седящите с най-добрите от тях, но той работи в защита и вкарва голове точно когато имаме нужда от тях, а що се отнася до Диас, той е просто Човекът в момента. А какво да кажем за Дивок Ориги, играч, който просто изглежда е роден да вкарва големи и решаващи голове в много важни за нас мачове. Ще се осмели ли JK да го изиграе? Лично аз също бих искал да видя Боби Фирмино да започне от средата, тъй като той може да е точно играчът, от който се нуждаем в и около бокса на града, за да намерим двама от тези трима, ако намерят място. Въпреки че никога не бих се усъмнил сериозно в избора на JK, със сигурност в главата му трябва да има някаква несигурност… но тогава това са просто повече спекулации? И какво ще кажете, ТРЯБВА ЛИ ДА бъде пропуснат Салах, който започва отдясно, тъй като това място е почти заключено, откакто пристигна в клуба. Луис Диас влиза на левия си крак а ла Салах, някой?

Моите избори ще бъдат Джота вляво, Боби в средата, Диас отдясно, но мисля, че ще видим Диас вляво, Джота в средата и Салах отдясно. Но тогава какво знам; Просто се преструвам, че играя футболен мениджър, докато спекулирам, предполагам.
Мустаците на Педро LFC


Големият уикенд: Ман Сити срещу Ливърпул, Лампард, Арсенал, Корнет


Сити отново
Така че Ман Сити все още са куп измамници…кой знае? Поне ние знаем невинната нужда да наемем 12 от най-скъпите адвокати и адвокати в Лондон, за да аргументират ефективно своите казуси. Това е всичко, което струва да получиш справедлив съдебен процес в Англия в наши дни, за щастие.

Поне когато нищо не бъде направено от Висшата лига (отново), това ще проправи пътя към състезанието да бъде напълно съсипано от Нюкасъл, който съм сигурен, че ще следи какво се случва по-нататък с интерес.

Тъжното е, че когато лигата е просто състезание между две държави от Персийския залив, мисля, че най-накрая ще престане да бъде толкова интересно. Може да мразите Ливърпул и да предпочетете Ман Сити да спечели лигата, защото нямат привърженици и са без значение в глобалния свят на футболни закачки. Определено съм бил виновен в миналото, че съм ги предпочитал да спечелят лигата пред истински футболни клубове като Ман Юнайтед. Но това, което всички направихме, е да си затворим очите за това каква шега бавно се превръща в лигата.
Минти, LFC

Изплакнато от италианците
Лукаку се присъединява към дълъг списък от нападатели, закупени от Италия, които не са се справили в английския мач. Шевченко, Мората, Моиз Кийн и Балотели са скорошни примери. Последните примери за успех, които мога да си спомня, бяха Раванели и Зола и това беше от епоха, когато италианският футбол беше доминиращ на континента. Тами Ейбрахам вероятно не се е подобрил, той просто играе в по-слаба лига. Купувачите внимавайте.
Тед Байтсиа

Ten Hag може да бъде отговорът
Само като си помисля за очевидно предстоящото назначаване на Ерик Тен Хаг за мениджър на Манчестър Юнайтед. Аз съм фен на Юнайтед, но не съм достатъчно заблуден, за да повярвам, че той ще наблюдава моментален обрат в представянията, колкото и да ми се иска – но той може да бъде правилният вариант в дългосрочен план.

Причината е, колкото и да ме боли да го кажа, че никой не се доближава до Ливърпул и Сити и момента. Всъщност изглежда почти срамно Ливърпул да има толкова страхотен отбор и мениджър в същото време, че Пеп създаде своята машина за печелене на топката на Etihad – със сигурност в друга ера Ливърпул ще гледа към три или четири титли във Висшата лига минимум.

Така че, всеки клуб, който иска да се бори за титлата, ще трябва да го направи най-рано, по предположение, най-рано през 2024 г. и това е при условие, че Пеп или Клоп се отегчат и продължат напред в някакъв момент. Ключът за другите клубове сега е стабилността и нарастващият напредък през следващите 2-3 години, така че те са в състояние да се предизвикателство, след като има реалистична възможност. Например, ако Арсенал похарчи добре, продължи да въвежда правилните младежи и задържи Артета, те ще бъдат на прав път – може би да не спечелят лигата, но биха могли да бъдат „нагоре и около“ на върха на таблицата.

В Юнайтед, след като Фърги се пенсионира, опитахме “големите имена” (макар и остарелите – Моуриньо и LvG), недостатъчно квалифицирания фаворит на феновете и Дейвид Мойс, който, макар и добър мениджър и приличаща на Маги Смит от световна класа, имаше манталитет на аутсайдер, който не се вписва в отбор, който се очаква да побеждава всяка седмица. Ten Hag е различен тип назначение – той е вид мениджър, който ще види работата и ще бъде разглеждан като дългосрочен проект. Следователно почти трябва да му се даде време, дори ако първият или дори вторият му сезон са неудовлетворяващи (пб, предполагам известно ниво на интелигентност от борда на Юнайтед тук).

Да се ​​надяваме, че резултатът ще бъде утвърден отбор на Юнайтед с определен стил на игра и съблекалня с премахнати лоши влияния до 2024-25-ия, когато лигата е малко по-отворена. Може би.

наздраве,
Дан (оправяй се скоро LvG между другото), Hassocks

Плъзнете се
здравей Стив, Сайренстър, LFC, аз съм лекар, който е работил в елитния футбол (понастоящем е международно ниво) повече от десетилетие и плъзгането на коляното не е проблем на професионално ниво, виждал съм повече наранявания от пинг-понг, препечени филийки и автомати, отколкото от пързалки за коляно. Когато разширявам обхвата на атлетизма към собствената ми кариера на играч (която беше жестоко ограничена от контузии и зашеметяваща липса на талант), това вече не е така. Различни кучешки мръсотии, частично заровени ръждясали по-големи кутии и „загубен“ комплект ключове за кола, срещнат при плъзгане на коляното, доведоха до хриптене, за да извадя комплекта си за травма от колата. За щастие нашият основен нападател не можа да свърши един сандвич този сезон, така че липсата ни на голове доведе до този вид контузия.
С удоволствие ще отговоря на всякакви други медицински въпроси.

Вашият смирен слуга,
д-р С

Стенещи фенове
Sam Newtownabbey има много добра точка – почти сякаш тези хора искат екипът им да се справи зле, за да докажат тезата си, че x е боклук или не знае какво прави
Като фен на Лийдс Юнайтед с повече от 50 години следене на отбора у дома и навън, съм чувал моя дял от стенания (най-вече у дома, трябва да се каже), но един случай наистина остава в съзнанието ми – чрез работата си получих билети да видя Арсенал срещу Рома в Шампионската лига в Хайбъри – водих доведения си син (фен на Рома) и бях предупреден, че „има този тип в редицата отпред, който просто стене – не се ангажирайте, той само става по-зле“ – това беше в местата за облигации на северния бряг, така че наистина не беше евтино. Със сигурност от преди началото (Венгер отново сбърка избора на отбор) до опашката надолу по стълбите на излизане, този тип простеше за всичко, дори голът на Арсенал „трябваше да е по-близо до гредата, тъй като той даде шанс на вратаря Но най-важният момент беше, когато той извика „о, по дяволите, Бергкамп, нямаш умения“ – Стюи – това ти ли си или може би роднина?
Стив

“Сензационен” Ливърпул
За да бъдем честни, това беше спечелването на Карабао и ФА Къп *и* идването на второ място в лигата и достигането на полуфиналите на Шампионската лига, което щеше да бъде “сензационен”.

Кажете ми някой друг отбор от 92-та (Градът не се брои), който не би си помислил, че това е невероятна година. Особено с нашите нетни разходи.
Джеймс, Ливърпул


Проблеми с произношението
Гледайки мача Челси срещу Реал снощи, осъзнах, че всеки път, когато коментаторът произнасяше името на Бензема, ми се искаше да изхвърля телевизора си през прозореца.

Бензи Ма? Той не е от Пекин.

Правилният начин да го кажа е:

Бенц-Ема

Моля, уверете се, че всички знаят това.

Любезно ви благодаря.
Строител

Най-добрата лига в света
Аман изглежда е много ясен в отношението си към това какво означава най-добрата лига в света. Че PL е най-добрата лига в света, тъй като има отбори, които са най-способни да победят отбори от други лиги. Само ако имаше някакъв начин да можем да сравняваме отбори от PL с други лиги, може би някакво състезание срещу други европейски отбори в някаква купа на шампионите или някаква европейска лига.

Използвах една от тези нови модни интернет търсачки, за да намеря дали има и ето, има! Нарича се Шампионска лига и има най-добрите отбори от всички страни, които се състезават всяка година. През последните няколко години той беше скрит от погледа на BT Sport.

Погледнах назад към предишните победители в това състезание и бях разочарован да открия, че всъщност предишните победители в това състезание не бяха всички от PL. Трофеят дойде в Англия само 3 пъти в последните 13 пъти, когато се проведе това състезание. През този период трофеят беше спечелен от отбор от Ла Лига 7 пъти, което е повече от два пъти по-често от отборите от PL. Предполагам, че все още е по-добре от Бундеслигата (два пъти) и Серия А (веднъж).

Може би Sky Sports трябва да се придържа да ни казва как Висшата лига е с 50% по-добра от Бундеслигата и три пъти по-добра от Серия А.

Може би има някакъв аргумент, че отборите извън това състезание от най-високо ниво са по-добри, когато се състезават срещу подобни отбори от други лиги? Може би има друго състезание, някаква европейска нешампионска лига, която се провежда всяка година. Отново след известно неистово търсене в интернет открих, че има! Нарича се Лига Европа.

Разглеждането на предишните победители в това състезание през последните 20 години показва, че всъщност то е спечелено от отбор от Ла Лига 11 пъти. За сравнение, PL все още го е спечелила само 3 пъти. Колективно отбори от Ла Лига са го печелили почти 4 пъти по-често.

Всъщност последният път, когато английски отбор успя да победи испански отбор в един от финалите на едно от тези 2 състезания, беше през 2001 г., когато Ливърпул победи Депортиво Алавес в продълженията. Оттогава испанските отбори са побеждавали английски отбори 8 пъти.

Наистина изглежда, че има пропаст в класата между 2-те лиги и можем спокойно да кажем коя лига е най-добра. Мога да ви дам подсказка: това не е Висшата лига.
Мик, Кардиф

.

Add Comment