Интервюто на принц Хари хвърля светлина върху лошия му навик да пренаписва историята

Ново интервю с принц Хари хвърля светлина върху лошия навик, който се бори да се отърве от него.

Кажете каквото искате за принц Хари, херцог на Съсекс, но човекът има доста впечатляваща дисциплина.

Не толкова отдавна нито един нощен клуб на Mayfair, клуб за членове или пиянджия не беше успял наистина, докато Хари не беше сниман от папараците да се препъва, влачи или се блъска от посоченото заведение в малките часове, изглеждайки определено по-зле за износване.

Години наред Хари трябваше да прави това, което принцеса Ан беше с добра кобилка с 16 ръце – постоянно и безвъзвратно теглена.

И все пак, точно миналата седмица, когато беше в Холандия за последните игри Invictus, неговия изключително успешен спортен шампионат за контузени ветерани и обслужващ персонал, той беше в града с момчетата и, пригответе се, изпи бира. едно. ООН. Добре.

Всъщност, според собственика на ирландския бар O’Casey, където се е разиграла тази шокираща сцена, той е седял над халба в продължение на три часа и е отказал безплатните порции текила.

От друга страна, тези дни Хари се превърна в дете на плаката за чист живот, след като замени начина си на пиене на бира с цитати за медитация, мача и Мая Анджелу.

Но той все още има един особено лош навик, който, ако има нещо, само се е влошил, откакто той и съпругата му Меган, херцогиня на Съсекс, напуснаха кралските редици и го заведоха в САЩ преди малко преди две години.

Той изглежда не може да устои на пренаписването на историята.

Получихме последен поглед върху този конкретен peccadillo тази седмица, когато той беше интервюиран от инвеститора от Силиконовата долина Рийд Хофман за неговия подкаст. Майстори на стълби. Хари беше там под прикритието си като главен директор по въздействието на BetterUp, работа, която компенсира в звукови хапки това, което му липсва в детайли.

В един момент Хофман каза на слушателите, че когато става дума за „подобряване на резултатите от психичното здраве“ в Обединеното кралство, „понякога това беше тежка битка“.

Хари се съгласи, като каза, че когато става дума за САЩ срещу Великобритания, “културните различия са огромни”.

„Говорите за това тук, в Калифорния, „Ще накарам моя терапевт да се обади на вашия терапевт“. Докато в Обединеното кралство е като „Терапевт? Какъв терапевт? Какъв терапевт? Нямам терапевт. Не, определено не, никога не съм говорил с терапевт.

Първо, нека спрем за кратко и се удивим на неспособността му да пропусне всяка възможност да сложи ботуша в родината си.

След като прекара последните две години, давайки нещо, което изглежда като непрекъсната поредица от интервюта, мъжът е медийно обучен на един инч от вездесъщата си сива поло риза. Тоест, той лесно би могъл да отговори на този въпрос, без да прави британците да изглеждат като цял остров от емоционално запек и психологически потиснати индивиди.

Въпреки това, най-големият проблем тук е склонността му да преосмисля и прекроява миналото.

Сега, разбира се, британците имат репутацията на много предпазливи към тези неща, наречени „емоции“, но през 2016 г., когато Хари, Уилям и Кейт, херцог и херцогинята на Кеймбридж стартираха своята инициатива за психично здраве Heads Together, отговорът беше стената на стена. благоприятно отразяване в пресата.

Същото, когато същата година той се появи в подкаста на журналист и защитник на психичното здраве Брайони Гордън и разкри, че е бил „много близо до пълен срив в много случаи“ и потърси съвет относно смъртта на майка си Даяна, принцеса на Уелс.

Не само сънародниците му, но и медиите отвърнаха с колективна, национална прегръдка.

Разбира се, има разлики в отношението между Монтесито и Милтън Кейнс, но доколкото знам, не е имало нито едно публично отхвърляне към работата на Хари за дестигматизиране на психичното здраве.

Не съм сигурен, че прекалено положителната и подкрепяща рецепция напълно съответства на неговата характеристика. (Какво искаше Хари да направи Обединеното кралство? Правителството да предостави безплатна гонг терапия и тибетски купи за медитация на NHS?)

Това далеч не е първият път, в който са повдигнати вежди заради различните изявления на Хари, които по-късно се оказват в противоречие с различни факти.

Да вземем изхода на Опра Уинфри миналата година, когато Хари каза на телевизионния титан, „семейството ми буквално ме прекъсна финансово“.

Какъв злодей! Как смее принц Чарлз да спре да плаща приблизително 5 милиона долара, които е плащал на Съсекс всяка година, само защото те са изоставили Обединеното кралство напълно и нямат намерение да отворят в нов уелски център за отдих!

Единственият проблем, според Кларънс Хаус на Чарлз, това не е така, като говорител разкри миналата година, че бъдещият крал е продължил да финансира сина си и снаха си до лятото на 2020 г. (Говорител на херцога и херцогинята каза пред медиите по това време: „Вие бъркате две различни времеви линии и е неправилно да се предполага, че има противоречие.“)

Или когато Хари също говори с Опра за сделката им за 120 милиона долара с Netflix: „По време на Covid предложението на един приятел беше: „Ами стриймърите?“

Той добави: „Не бяхме мислили за това… имаше най-различни варианти“.

Въпреки това миналата година на Телеграф разкри, че Меган е била “в преговори” с парния гигант през 2018 г., когато все още са били много активни членове на кралското семейство.

Същият вестник също съобщи, че Съсексите са били в преговори с вече несъществуващата стрийминг услуга Quibi през май 2019 г.

И след това има по-дребните, но все пак любопитни и противоречиви подробности.

По време на излетата на Опра в Съсекс Хари каза за малкия си син и Арчи: „Предполагам, че най-важното за мен е да го залепя на гърба на колело в неговата малка бебешка седалка и да го водя на разходки с колело, което никога не съм успявал . правя, когато бях млад.

Бързо се появиха снимки на херцога като дете, каращ колело с баща си и брат си.

Или през 2017 г. Хари каза на Брайони Гордън, че Уилям го е насърчил да влезе в съвет… но след това той каза на водещия на подкаст Дакс Шепърд миналата година, че сегашната му съпруга Меган й е дала тласък да поиска помощ, казвайки: „ Тя го видя веднага. Тя можеше да каже, че ме боли.

(За да бъда честен, има вероятност брат му и Меган да го накара да говори с терапевт.)

Слушайте, застъпничеството на Хари около психичното здраве заслужава всички златни звезди и хиляда високи пет. Той показа голяма смелост, като се направи толкова уязвим и говори за собствения си опит и неговия ангажимент да се опитва да помогне на другите е безупречно. Сърцето му е много ясно на правилното място.

Но може би проблемът се крие във факта, че той е прекарал само десет дни в Обединеното кралство през последните 750 дни. Може би, ако се върне малко по-назад, ще си спомни, че със сигурност се превърна в поляризираща фигура в Обединеното кралство, но когато става дума за работата му в областта на психичното здраве, цялата страна е зад него.

Даниела Елзер е кралски експерт и писател с над 15-годишен опит в работата с редица водещи медийни заглавия в Австралия.

Прочетете свързани теми:принц Хари

.

Add Comment