„Играта продължава“, казват Кълън и приятел след близо първия мач

Свирката на пълен работен ден донесе със себе си странни сцени на Спортната площадка снощи.

Предходните 80 минути бяха изключително напрегнати и много приятни, Лейнстър едва успя да надскочи линията при резултат 26-21, след като Конахт продължи да се бори.

Обикновено след такива мачове ще има прилив на емоции при свирката, играчите на Лейнстър се държат за ръце във въздуха, играчите на Конахт с ръце на коленете.

Но с още 80 минути, които предстоят следващия петък на стадион Авива, изглежда, че нито една група играчи не знае точно как да реагира, такава е непознатата територия на тези двустепенни мачове от осминафиналите

Въпреки че работата на Лео Кълън беше свършена през нощта, тя наистина е само наполовина свършена. Получиха това, което искаха от пътуването в Голуей – първи път, който води, за да се опаковат в автобуса и да върнат М6.

Но те бяха подложени на голям страх от страна на Анди Френд, който категорично отказа да се откаже, давайки на всичките 8129 от разпродадената тълпа всеки цент за цената на билета им и вероятно постави някои допълнителни скитници на седалките на стадион Авива следващия седмица за добра мярка.

Дори Лео Кълън не беше сигурен как се чувства след мача, доволен, че страната му удържа, разочарован, че преднината не е това, което може би трябваше да бъде. В крайна сметка няма да разберем наистина как се чувства до следващия петък вечер в 19:00 часа.

„Те не са били в такава ситуация преди“, каза той за задържаните сцени на последния съдийски сигнал.

„Знаехме, че така ще бъде в началото на мача, дори в края не е, че отборът отзад трябва да гони мача, за да се опита да го спечели, защото знаят, че остават още 80 минути след последния съдийски сигнал. Това винаги щеше да е така, винаги щеше да се чувства малко необичайно. Това е много игра.

„Те просто си пробиха пътя обратно в играта добре и трябва да им отдадете заслуга. Те се придържаха към това за играта“, добави той за устойчивостта на Конахт.

„Това е много различна динамика за нас.

„Мислех, че момчетата си върнаха контрола в играта през последните 10-13 минути и играха в правилните зони. Би било хубаво да се измъкнем с още един опит, който щеше да ни постави 10 напред.“

Лейнстър ще бъде голям фаворит за достигане до 1/4-финалите, когато отборите се изправят отново на Aviva следващата седмица, като Конахт трябва да спечели с шест точки, за да извади шока от сезона.

Но независимо от формата им, на отбора на Анди Френд никога не им липсва вяра и тяхното разглобяване на Ълстър в Aviva по-рано този сезон означава, че имат добри спомени от скорошното място за следващата седмица.

„Напълно, 100%“, каза треньорът на Connacht на въпрос дали вярва, че могат да го направят.

„Знаем в онази барака… Това беше другото приятно нещо. Посланието, което Джак като капитан даде, беше, че сме разочаровани. И ние сме разочаровани. Но знаем какво можем да направим сега, когато се оправим и сега става дума за да отидеш там с тази вяра и да станеш по-добър отново. Това е намерението.”

Неговият капитан Джак Карти беше също толкова оптимист за шансовете им да обърнат нещата следващата седмица, като посочи колко от резултатите на Лейнстър произлизат от грешки на Конахт.

„Вероятно имаше девет точки, две късни схватки от дясната страна през първото полувреме, една топка към земята, втората Люк Макграт я сваля от Том и след това през второто полувреме се защитавахме продължителен период от време, но пропуснахме докосване и трите случаи, когато в крайна сметка допуснахме отзад.

„Мисля, че ако това беше миналата седмица или седмицата по-рано, може да не сте били наказани за това, но на това ниво – това беше международна игра – ще бъдете наказани за това и в крайна сметка се защитавате за дълги периоди от време в собствените си 22 и точно там Leinster са невероятно ефективни.

„Това е [belief has] винаги е бил там.

„Важното за нас е, че Лейнстър получи два резултата напред и може би по-рано щяхме да се опитаме да мислим извън рамката и да правим различни неща, които не биха били това, за което сме.

„Това беше един от малкото мачове тази година, в които се придържахме към това, което правехме, и успяхме да ги върнем назад. Имахме няколко възможности, които оставихме зад гърба си“, добави той.

Add Comment