Джеймс Уиър обобщава отчаяната промяна на ергена

В последния си етап след най-лошото му стартиране в историята, се предприемат последна промяна, за да се спаси Bachelor. Джеймс Уиър обобщава.

Защо безплатните мрежи няма да оставят нашите някога обичани телевизионни предавания да умрат с достойнство?

Вместо това трябва да ги гледаме как избледняват и се влошават – избледняват, докато не станат просто сенки от оживените програми, на които някога сме се наслаждавали.

Тогава, точно когато предаванията са на път да бъдат извадени от мизерията си – за да могат спокойно да се отнесат към онзи голям стар телевизионен екран в небето, където Да бъдеш Лара Бингъл свири на безкраен цикъл — дефибрилаторите се изтеглят.

Тази болезнена аналогия е конкретно свързана с Канал 10 и новините, които риалити шоуто за запознанства Ергенът ще получи спешна операция, за да го купи още една година.

Решението идва на фона на ужасните рейтинги за 2021 г. Франчайзът имаше най-лошото пускане в историята с само 482 000 зрители в метрото. През целия сезон този брой падна до най-ниските 360 000. Сериалът умря толкова ужасно в рейтингите, че технически можеше да промени жанровете от „реалити телевизия“ на „истинско престъпление“.

След години на тези постоянно намаляващи числа, Channel 10 и Warner Bros – продуцентската компания зад шоуто – решиха да му дадат CPR.

Предстоящата тази година поредица от Ергенът получава обновяване, като изоставя обичайната си обстановка в Сидни и се придвижва на север към Голд Коуст – емблематичен австралийски рай, синоним на слънце, сърф и Шапел Корби.

Блясъкът! Блясъкът! Очилата!

Може би дори Бакалавърската студен и сив труп може да изглежда полуприличен с тен от Куинсланд.

Какво има Голд Коуст, което няма Сидни? Ако продуцентите искат плажове, те вече са ги получили в Сидни – също емблематични – но те останаха предимно неизползвани през последните девет сезона.

Вместо да висим в Bondi, ние, зрителите, бяхме накарани да страдаме от безброй дати с лодка, на които състезателите обикаляха из пристанищните заливи в облачните делнични следобеди. След това имаше дати за еднодневна екскурзия до Сините планини, където винаги изглеждаше, че вали.

Погледнато назад, шоуто не се нуждае от промяна на местоположението. Просто се нуждае от един от производителите, за да провери приложението за времето.

Ако преместването в Голд Коуст е всичко, което е необходимо, за да поправите състоянието на Ергенътможе би същото можеше да се направи и за другия потъващ кораб на Network 10, Съседи. Австралийският сапун е консервиран след 37 години, като последният му епизод ще бъде излъчен през август.

Проблемът можеше да бъде решен чрез изхвърляне на тези губещи в Ramsay St и създаване Съседи 2.0 горе на Cavill Ave.

Може би се движат Ергенът до Голд Коуст е знак за по-голяма промяна. Нещо, което винаги е пречело Ергенът е съпротивата от страна на продуцентите да се облегнат в коша за боклук, като съперника му в шоуто за запознанства, Женен от пръв поглед.

В САЩ, Ергенът се разглежда като престижен франчайз и се полага много работа за поддържането на този лъскав блясък. Тук, в Австралия, ние не сме толкова ценни. Изтъркайте го.

Голд Коуст е идеално развратен фон за нещата да се объркат.

Има защо Женен от пръв поглед колани всички останали предавания в рейтингите. Мръсното пране не е скрито. Влачено е в средата на улицата и е запалено.

Тазседмичният финал на скандалния социален експеримент на Channel 9 записа връх в поредицата с 1,2 милиона зрители в метрото, които се настроиха, за да гледат това, което наистина беше просто преработени най-добри кадри от всички скандали през сезона.

Тази година шоуто ни даде (почти) стъклен инцидент и скандал с гола снимка. След това имаше афера, но това наистина е просто вградена функция на шоуто, която се предлага като стандарт, като електрически прозорци на Honda.

Производителите на Ергенът по-добре си водете бележки. Освен това е по-добре да започнат да мислят как да използват добре всичко, което Голд Коуст може да предложи.

Може би, когато едно момиче бъде елиминирано по време на церемонията на розата, то след това е отведено в Dreamworld и е накарано да изяде телесното си тегло в кучета дагвуд, преди да язди Giant Drop, докато не хвърли.

И ако продуцентите искат да запълнят един епизод, може би Osher просто дава на всички момичета по двадесет долара и след това ги пуска на свобода в Jupiters Casino, за да видят хаоса, който настъпва. До полунощ те ще тероризират улиците, докато бягат на север към Surfers Paradise, играейки скокове над паркометата.

Нека предефинираме как изглежда безплатната телевизия през 2022 г. Стига с мрежовите бойни линии – нека направим кросоувър епизод, в който MAFS лунатици се инфилтрират Ергенът Вселената.

Това е идея, която Холивуд се опитва да направи от години с кросоувър филм на Marvel и DC Comics.

А австралийските риалити предавания имат много общо с тези блокбъстър франчайзи за супергерои. Сюжетните линии са еднакво нелепи, а тоалетите са също толкова лепкави.

TwitterFacebook: @hellojamesweir

Прочетете свързани теми:Резюме на Джеймс Уиър

.

Add Comment