Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск вече е със 100 милиарда долара по-богат от Джеф Безос

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск вече е със 100 милиарда долара по-богат от Джеф Безос и теоретично може да купи всеки отбор в четирите големи северноамерикански спортни лиги, тъй като лесно оглавява списъка на Forbes за богатите

  • В последния списък на Forbes 50-годишният Мъск увеличи нетната си стойност до 282 милиарда долара, което е с над 100 милиарда долара по-богато от основателя на Amazon Джеф Безос
  • Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX беше един от най-големите бенефициенти от пандемията Covid-19, тъй като нетната му стойност възлизаше на едва 26,6 милиарда долара в началото на 2020 г.
  • Мъск спечели още 90 милиарда долара през 2021 г., тъй като извади Безос от върха в списъка на богатите на Forbes, за да започне годината
  • Новият член на борда на Twitter видя връх на богатството си на около 340,4 милиарда долара, когато акциите на Tesla достигнаха рекордни нива през ноември 2021 г.

Илон Мъск продължава да расте статута си на най-богатия човек в света, докато нетната му стойност продължава да нараства стремглаво спрямо останалите най-добре печелещи през 2022 г.

В последния списък на Forbes 50-годишният Мъск увеличи нетната си стойност до 282 милиарда долара, което е с над 100 милиарда долара по-богато от основателя на Amazon Джеф Безос, чиято нетна стойност е 183,6 милиарда долара.

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX беше един от най-големите бенефициенти от пандемията Covid-19, тъй като нетната му стойност възлизаше на едва 26,6 милиарда долара в началото на 2020 г.

През 2020 г. богатството на Мъск нарасна с над 110 милиарда долара, което е рекордът за всеки в историята на Forbes, проследяващ такива числа.

Мъск спечели още 90 милиарда долара през 2021 г., тъй като извади Безос от върха в класацията на богатите на Forbes, за да започне годината.

В последния списък на Forbes 50-годишният Илон Мъск увеличи нетната си стойност до 282 милиарда долара, което е с над 100 милиарда долара по-богато от основателя на Amazon Джеф Безос

Основателят на Amazon Джеф Безос, чиято нетна стойност е 183,6 милиарда долара, както е заобиколено от Мъск в списъка на богатите на Forbes

Основателят на Amazon Джеф Безос, чиято нетна стойност е 183,6 милиарда долара, както е заобиколено от Мъск в списъка на богатите на Forbes

Новият член на борда на Twitter отбеляза пика на богатството си от около 340,4 милиарда долара, когато акциите на Tesla достигнаха рекордни нива през ноември 2021 г.

10-те най-богати хора на земята

1. Илон Мъск, 282 милиарда долара

2. Джеф Безос, 183,6 милиарда долара

3. Бернар Арно, 167,4 милиарда долара

4. Бил Гейтс, 134,2 милиарда долара

5. Уорън Бъфет, 127,3 милиарда долара

6. Лари Пейдж, 113,4 милиарда долара

7. Лари Елисън, 113 милиарда долара

8. Гаутам Адани, 112,9 милиарда долара

9. Сергей Брин, 109 милиарда долара

10. Мукеш Амбани, 99,6 милиарда долара

Източник: Forbes

Мъск сега е със 115 милиарда долара по-богат от главния изпълнителен директор на LVMH Бернар Арно, третият най-богат човек в света с нетна стойност от 167,4 милиарда долара.

Той също така е доста над цифрите за основателите на Microsoft Бил Гейтс (134,2 милиарда долара) и Стив Балмър (97 милиарда долара).

През април 2012 г. Мъск подписа обещанието за даряване и се ангажира да дари по-голямата част от богатството си за справяне с някои от най-належащите проблеми на обществото.

Въпреки това, с настоящото си богатство, той теоретично може да купи всичките 32 отбора от Националната футболна лига – в момента на стойност над 112 милиарда долара – и все още има драскотина, за да купи всичките 30 отбора от НБА за около 61 милиарда долара, всичките 30 отбора от Мейджър лийг бейзбол за 54 милиарда долара и всички 32 отбора от Националната хокейна лига на около 26,7 милиарда долара.

Местният южноафриканец струва само с около 35 милиарда долара по-малко от брутния вътрешен продукт на родната му страна, чийто БВП е 335 милиарда долара, казва Световната банка.

Нетната стойност на пионера на SpaceX надвишава БВП на Колумбия, Финландия. Пакистан, Чили и Португалия.

Мъск стана най-големият акционер в Twitter, след като купи 9,2% от акциите на социалната медия

Той купи близо 73,5 милиона акции, показва документ, подаден в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ.

Това означава, че съоснователят на Tesla има повече от четири пъти дяловете на основателя на Twitter Джак Дорси, който притежава 2,25 процента.

Неговият пасивен дял в компанията се оценява на до 2,9 милиарда долара въз основа на приключването на акциите в петък, а прогнозната цена на сделката е 2,4 милиарда долара, според цената на акциите на 14 март, когато той купи акциите.

Новината накара акциите на Twitter да се покачат с повече от 26% в предпазарната търговия, преди Уолстрийт да отвори врати в понеделник, което означава, че акциите му сега струват около 3,6 милиарда долара, което му носи заинтересовани 1,2 милиарда долара за три седмици.

Мъск също струва значително повече от богатствата на бившите основатели на Microsoft Бил Гейтс и Стив Балмър, взети заедно

Мъск също струва значително повече от богатствата на бившите основатели на Microsoft Бил Гейтс и Стив Балмър, взети заедно

Гейтс има нетна стойност от 134,2 милиарда долара, докато нетната стойност на Балмър възлиза на 97 милиарда долара

Гейтс има нетна стойност от 134,2 милиарда долара, докато нетната стойност на Балмър възлиза на 97 милиарда долара

Реклама

.

Add Comment