Време е да разберем дали Шан Блу е преследвачът с най-добри увреждания във Великобритания | Новини за конни надбягвания

Едуард Уитакър (racingpost.com/photos)

” title=”Новик, спечелил 1-ви клас, Шан Блу изглежда добре инвалид в Aintree” class=”js-imageLoader” data-at-xn=”https://www.rp-assets.com/images/news/2021 /02/05/88002-medium.jpeg” data-br-n=”https://www.rp-assets.com/images/news/2021/02/05/88002-medium.jpeg” data-br- m=”https://www.rp-assets.com/images/news/2021/02/05/88002-large.jpeg” data-br-w=”https://www.rp-assets.com/ images/news/2021/02/05/88002-large.jpeg” data-br-xw=”https://www.rp-assets.com/images/news/2021/02/05/88002-large.jpeg ” onclick=”return false;”>

Новак, спечелил 1-ви клас, Шан Блу изглежда добре инвалид в Aintree

Едуард Уитакър (racingpost.com/photos)

От Роби Уайлдърс и Скот Бъртън

Събота: 4.15 Aintree
Betway Handicap Chase (3-ти клас) | 3m1f | 5 години | ITV/RTV

Само 11 скачачи в тренировките дадоха по-добър рейтинг на Racing Post този сезон от Шан Блу в Чарли Хол Чейз, но бегачът на Дан Скелтън успява да направи своя хендикап дебют след оценка от 148.

Нашите хендикапери биха признали елемент на предположения с цифрата 169 на Шан Блу в Уедърби, когато той изпадна трима. Такава оценка обаче е оправдана.

Той беше чист с 20 дължини и беше в процес на създаване на представление, подобаващо на чугунен кандидат за крал Джордж, но вложи къса и плати цената.

Шан Блу никога не е убеждавал в Челтнъм, така че усилията му под номиналното ниво в Ryanair на мека земя миналия път са простени и по-равната писта в Aintree ще е подходяща.

Някои поставиха под въпрос решението на Скелтън да застраши официалния рейтинг на своя звезден преследвач, като вместо това се насочи към степен 1 ​​на фестивала, но здравият разум надделя в Aintree, като цифрата остава непроменена.

Стойността на това да се пази от неприятности в това поле със 17 бегачи няма да бъде загубена от неговия ездач, тъй като наоколо има малко коне с по-добри увреждания.

Джон Гросик (racingpost.com/photos)

” title=”Oscar Elite (оранжева коприна, вляво от снимката) току-що беше изчерпана от Corach Rambler в Ultima Handicap в Челтнъм” class=”js-imageLoader” data-at-xn=”https://www. rp-assets.com/images/news/2022/03/24/106917-medium.jpeg” data-br-n=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/03/24 /106917-medium.jpeg” data-br-m=”https://www.rp-assets.com/images/news/2022/03/24/106917-large.jpeg” data-br-w=”https ://www.rp-assets.com/images/news/2022/03/24/106917-large.jpeg” data-br-xw=”https://www.rp-assets.com/images/news/ 2022/03/24/106917-large.jpeg” onclick=”return false;”>
Oscar Elite (оранжева коприна, вляво от снимката) току-що беше изтекъл от Корач Рамблер в Ultima Handicap в Челтнъм

Oscar Elite (оранжева коприна, вляво от снимката) току-що беше изтекъл от Корач Рамблер в Ultima Handicap в Челтнъм

Джон Гросик (racingpost.com/photos)

Пазарът подцени Oscar Elite в Ultima Handicap Chase, но той не беше пропуснат тук и позицията му към върха на пазара е заслужена.

Oscar Elite просто го включва през пролетта. Той се класира в клас 1 за начинаещи с препятствия в Челтнъм и Ейнтрий миналия сезон, след като показа малко преди това и направи отлично усилие от 4 фунта от тежестите последния път след разочароващ старт над огради.

Седемгодишното дете е с тежести, за да стигне само 2lb по-високо, но е притеснение, че е завършил две от последните си три състезания с кървав нос. След като основният проблем бъде разрешен, бихме могли да гледаме към бъдещ претендент за Ladbrokes Trophy.
Расов анализ от Роби Уайлдърс


Скелтън вярва, че Шан Блу е готов да използва „атрактивната“ марка

Дан Скелтън спечели слава от клас 1 в Ryanair с Шан Блу и макар че не се получи по този повод, това показва на какво според треньора е способен победителят от Kauto Star от миналия сезон.

Скелтън също се надява, че в допълнение към белег, който може да подценява суровия му талант, лека кампания, наложена му от падането му в Чарли Хол, означава, че Шан Блу няма да понесе последиците от опита си да се откаже от Челтнъм по начина, по който някои конете имат тази седмица.

Скелтън каза: „Той не е имал натоварен сезон, след като падна в Уедърби. Неговата оценка не беше засегната, което му дава шанс да се справи с тази марка, която изглежда много привлекателна.

“Челтнъм не му се получи по каквато и да е причина, но не се получи вече няколко пъти. Ако се справи с Уедърби, ще бъде много трудно да бъде победен.”


Какво казват

Ким Бейли, треньор на Espoir De Romay
Келсо беше една седмица твърде рано за него, но ние знаехме това, това винаги е бил планът и трябваше да се сблъскаме с него предварително. Той е способен да проведе голямо състезание, но не завърши миналата година, така че не знаем какво щеше да се случи.

Джо Тизард, помощник-треньор на Колин, треньор на Оскар Елит и Убиец Кейн
Oscar Elite направи блиндер в Челтнъм – мислех, че той ще спечели две победи. Той стигна до 140, но се надяваме, че ще се справи с това. Той се представи добре тук миналата година, когато беше трети в Sefton Newce Huddle и е кон, който идва точно по това време на годината. Убиецът Кейн е много в процес на надграждане. Той обича малко прилична почва и от добра до мека ще му подхожда. Той е новак за първи път в дълбокия край, но наистина е щракнал в последните си няколко бягания. В неговата форма в Челтнъм Oscar Elite вероятно е единият от двамата, но Killer Kane не е на милион мили зад него.

Стив Дейвис

” title=”Tea Clipper се представи добре, за да бъде четвърти в Ultima в Челтнъм и е един от двата шанса за треньора Том Лейси” class=”js-imageLoader” data-at-xn=”https://www.rp-assets .com/images/news/2021/10/18/99692-medium.jpeg” data-br-n=”https://www.rp-assets.com/images/news/2021/10/18/99692- medium.jpeg” data-br-m=”https://www.rp-assets.com/images/news/2021/10/18/99692-large.jpeg” data-br-w=”https:// www.rp-assets.com/images/news/2021/10/18/99692-large.jpeg” data-br-xw=”https://www.rp-assets.com/images/news/2021/10 /18/99692-large.jpeg” onclick=”return false;”>
Tea Clipper се представи добре, за да бъде четвърта в Ultima в Челтнъм и е един от двата шанса за треньора Том Лейси

Tea Clipper се представи добре, за да бъде четвърта в Ultima в Челтнъм и е един от двата шанса за треньора Том Лейси

Стив Дейвис

Том Лейси, треньор на Tea Clipper и Adrimel
Бихте искали да мислите, че Tea Clipper има добри шансове, но той е кон, който отскочи от Челтнъм до Aintree миналата година и работи добре. Не сме правили много с него от Челтнъм, просто го накарахме да тиктака и той получи лек удар във вторник. Ще отидем там и ще повярваме в коня, вместо да се опитваме да разберем у дома. Изсъхването на земята принуди ръцете ни да се засилим в пътуването с Adrimel. Сложихме козирка вместо мигачи и той очевидно има способности, но е въпрос на това колко зависи от земята. Ще бъде интересно да видим как ще се представи на трите мили.

Крис Онур, треньор на Grumpy Charley
В Ултима беше изправен старт и два коня препуснаха право през него. Никога не е бил зад стена от коне като тази и просто всичко се е объркало. Той показва всички правилни признаци у дома. Малко ми се спука балона, защото влизайки в Челтнъм, той се чувстваше невероятно и не можех да видя как ще проведе лошо състезание. Ако той скочи добре и заеме добра позиция през първите няколко огради, тогава много се надявам той да проведе наистина хубаво състезание.

Кристиан Уилямс, треньор на Cap Du Nord
Изглежда трудно състезание за него, но ние с нетърпение очакваме да го управляваме и да видим дали той може да подкрепи победата си в Кемптън последния път.

Найджъл Туистън-Дейвис, треньор на The Hollow Ginge
Той беше изхвърлен от Националния, за да можем да участваме в това. Трябва да се подобри малко, но е в добра форма.
Репортаж от Скот Бъртън

Регистрирайте се в нов акаунт 888, използвайки GN22 и получете £20 в безплатни залози, когато направите първия си залог от £5. Минимален депозит £10. Офертата е валидна до 04.09.2022 23:59ч. Квалифициращият залог е залог на „истински пари“ от поне £5. Минимален коефициент 1/2 (1.50). Безплатните залози се кредитират при поставяне на квалифициран залог и изтичат след пет дни. Безплатни залози не са включени в доходността. Ограничения за теглене, методи на плащане, държава и пълни правила и условия. Регистрирайте се тук.

Add Comment