Битката с Мюнстер копае дълбоко, за да запази надеждите за Купата на шампионите живи с поражение от 5 точки в Ексетър

Ексетър Чийфс 13

Мюнстер 8

Киаран Кенеди докладва от Санди Парк

ВИНАГИ щеше да бъде голямо искане за изчерпаният отбор на Мюнстър, за да постигне резултат на Санди Парк днес, но провинцията има само пет точки дефицит, за да преобърне в Лимерик следващата седмица след тежко поражение от Ексетър Чийфс, в което провинцията копаят дълбоко, за да разочароват своите домакини в завладяващо състезание.

След като влезе в днешния сблъсък без ирландските национали Тадг Бейрн, Гавин Кумбс, Андрю Конуей и Дейв Килкойн, преди да загуби капитана Питър О’Махони и Джоуи Карбъри по-късно през седмицата, Мюнстър беше подложен на допълнителни смущения тази сутрин като Саймън Зебо и заместваща проститутка Diarmuid Barron бяха изключени поради остър гастроентерит. Пътуващият резерва Шейн Дейли зае мястото на Зебо в титулярния отбор, докато проститутката от академията Скот Бъкли дойде на пейката на мястото на Барън.

Тъй като липсват толкова много предни играчи, мисията на Мюнстър беше да поддържа жив този осминафинал на Шампионската купа преди реванша следващата събота в Томонд Парк.

В един слънчев ден в Девън, Мюнстър положи голямо усилие в отбрана и макар че първоначално им липсваше силата да се противопоставят на Exeter във физическите битки и интелигентността да разтягат своите домакини в кратките пасажи, където успяха да изградят известна инерция, второто полувреме видя как провинцията се връща в играта чрез чиста твърдост и решителност.

Над 10 000 привърженици си проправиха път в Санди Парк за този следобеден старт и докато пътуващите фенове на Мюнстер пристигнаха с добър глас, на домакините им отне само шест минути, за да нанесат първия удар, нанасяйки удар от свободен удар след линия точно в Мюнстер наполовина. Иън Уитън прокара интелигентна линия, която видя, че Крис Фарел захапа, отваряйки пространството, за да позволи на О’Флахърти да изгори терена, преди да изстреля топката към Стюарт Хог, който имаше темпото да завърши добър отборен ход, като Джо Симъндс изпрати полученото преобразуване широко.

Стюарт Хог отбеляза първия опит на Ексетър.

Източник: Дан Шеридан/INPHO

Мюнстър виждаше много топка в тези ранни етапи, но скоро се появи тревожна тенденция, тъй като Ексетър започна да доминира в битката при разпадането, гостите непрекъснато губеха владение след контакт, тъй като играчите на подкрепа не успяваха да пристигнат навреме.

Ексетър скоро упражни целия натиск, но Мюнстър просто ги държеше настрана, Джон Ходнет вършеше своята роля с отлична индивидуална работа.

Когато часовникът изтече след 20 минути, Ексетър се наслаждаваше на 73% от територията, докато Мюнстър обърна топката три пъти и допусна шест дузпи.

Мюнстър тепърва трябваше да посети Exeter 22 и живееха на ръба пред собствената си линия, докато екипът на Роб Бакстър блъскаше към трилинията, огромни усилия на Деймиън де Алиенде и Крис Фарел, които успяха да откажат Дейв Юърс малко преди половин час Марк, докато Конър Мъри се бореше добре, за да предотврати Джак Йендъл.

Ексетър сигурно се е чудил как резултатът все още е само 5-0.

Бен Хийли, който стартира на мястото на контузения Карбъри, би искал да демонстрира своите атакуващи таланти с топка в ръка – особено след като старши треньорът на Ирландия Анди Фарел беше един от заинтересованите зрители в тълпата – но в по-голямата си част той беше ограничен до използвайки големия си десен ботуш, за да облекчи натиска.

andy-farrell-посещава-играта

Анди Фарел беше сред тълпата в Санди Парк.

Източник: Бен Брейди/INPHO

Не за първи път този сезон Мюнстър изглеждаше ограничен и предсказуем в атака, с изключение на умната работа на Шейн Дейли, който беше най-оживения от бековете на Мюнстър. Небрежните грешки при владеене се оказаха скъпи в широките канали, тъй като Ексетър доминираше при пробив.

Хийли в крайна сметка успя да хвърли луупинг пас в ширина, след като почивката на Майк Хейли доведе Мънстър в Exeter 22 за първи път, но ходът се провали с друг обрат на Exeter.

Дисциплината на Мюнстър се оказа сериозен проблем и тъй като броят на срещу нарасна до девет – осем от които дойдоха при разпадането – заместващият Джак О’Съливан, представен като Алекс Кенделън отиде за HIA, беше показан в жълто от рефера Пиер Брусет.

Ексетър излезе в ъгъла и удари напред от линията, преди да премести топката в полето, като О’Флахърти и Юелс се държаха добре, а Мюнстер отново се държеше здраво, преди Жак Вермулен да предаде захранването за втория опит на Ексетър, убийствен удар при удар от половин време. Симъндс отново дърпа широко реализацията си и Ексетър поведе с 10-0 в почивката.

Предстояха огромни 40 минути, докато Мюнстер гледаше да поддържа амбициите си за Шампионската купа.

След като Kendellen се провали в HIA, 14-членният Munster изигра първите минути на втория период, лагерувайки в своите 22, преди O’Sullivan отново да влезе в екшъна.

Те продължиха да полагат героични усилия в защита, като Мъри отново се справи блестящо, за да спечели дузпа при пробив на линията. От 10 посещения на Munster 22, Ексетър все още имаше само два опита за тяхното име.

Майк-Хейли-се-занимава-от-жак-Вермюлен

Майк Хейли от Мюнстър се бори от Жак Вермюлен от Ексетър Чийфс.

Източник: Бен Брейди/INPHO

Разочарован от упорството на Мюнстър, Ексетър започна да става малко помия с топката, О’Съливан се нахвърли за голям оборот, който позволи на провинцията да започне първата си значима атака през второто полувреме.

Въпреки това, от резултатното подреждане, хвърлянето на Niall Scannell беше разлято и Exeter се върна в офанзива. Те се издигнаха до небето и високото забиване на Мъри позволи на Мюнстър да се върне направо в Ексетър 22.

Този път линията беше чиста и Мюнстър се удари напред, преди да рециклира топката в полето, докато се опитваха да влязат в таблото. Ексетър в крайна сметка изкашля дузпа, която позволи на Хийли да вкара лесни три точки, първият резултат на Мюнстър в мача, който пристигна след почти час игра.

Нуждайки се от малко креативна искра, Ван Граан изпрати Крейг Кейси за Мъри, който се оказа един от големите лидери на Мюнстър в защита чрез отлична игра.

Инерцията на Ексетър беше допълнително спряна, когато загубиха Оли Уудбърн с жълт картон, а предмишницата на крилото се блъсна в лицето на Сканъл по време на опит за изчистване.

В следващия пасаж от играта Патрик Шикерлинг последва Уудбърн в кошчето и Ексетър изведнъж падна на 13.

За първи път от вечерта напрежението спадна около Санди Парк, когато Мюнстър се настрои за петметровата линия. Това беше времето на Мюнстър да нанесе удар, но те бяха обвинени за препятствия и златна възможност за промяна на тена на играта беше пропиляна.

Или поне така изглеждаше. Хог върна преднината на Exeter до 10 точки с процъфтяващ гол с падане – първият в кариерата му и за момент се усети игра, сет и мач на Chiefs.

Тогава Мюнстер удари. Провинцията събра поредица от пасове около средата на линията, като изглежда, че не стигаха до никъде, преди Хенри Слейд да стреля в опит да открадне прехващане от върховете на пръстите на Кийт Ърлс. Ърлс се измъкна с топката и се хвърли напред, преди да нахрани Крис Фарел, който на свой ред играе в Дейли, като крилото ускори напред към точката надолу. Хийли изкриви преобразуването си до голяма степен, но Мюнстър се върна в него.

Отидоха отново, поредица от пик-енд-гоувания идваха само за кратко, Кейси изглежда се промъква, преди преглед на TMO да реши друго.

С 10 минути до игра, Мюнстер изоставаше с пет точки и играеше цялото ръгби. Те се държаха упорито в Ексетър – които се върнаха към 14 души – в цифри, но не можаха да намерят път, преди Джак Маундер да влезе, за да открадне топката от Де Алиенде, обрат, който генерира също толкова аплодисменти от подкрепата на домакините, колкото някой от резултатите за деня.

Санди Парк се люлееше и Ексетър си помисли, че имат трети опит, тъй като Уудбърн се разби по дясното крило, само за изключителен спасителен удар от Ърлс, който покри огромно количество земя, за да гони надолу по крилото на Ексетър и да принуди удара- нататък, с известна помощ от Фарел.

Ексетър имаше време за последен заряд, но Джони Грей беше задържан от маса трупове на Мюнстър.

Това е типично усилие на Мюнстър през изтощителните 80 минути. Срещу това те по някакъв начин успяха да осуетят домакините си и да си пробият път обратно в състезанието.

ВИЖТЕ СПОРТ
РАЗЛИЧНО

Приближете се до историите, които имат значение с изключителен анализ, прозрение и дебат в The42 Membership.

Станете член

Те връщат пет точки дефицит на Лимерик следващата седмица. Някак си все още трябва да играете.

Голмайстори на Ексетър:

Опитва – Хог, Вермюлен

Преобразувания – Джей Симъндс [0/2]

Капка-гол – Хог

Голмайстори на Мюнстер:

Опитвам – Дейли

Преобразуване – Хийли (0/1)

Наказание – Хийли (1/0)

EXETER ШЕФЕРИ: Стюарт Хог; Оли Уудбърн, Хенри Слейд, Иън Уитън (Харви Скинър 68), Том О’Флахърти; Джо Симъндс, Сам Маундер (Джак Маундер, 60); Алек Хепбърн (Бен Мун, 56), Джак Йендъл (капитан) (Джак Инард, 65), Хари Уилямс (Патрик Шикърлинг 52); Джони Грей, Сам Скинър; Дейв Юърс (Янес Кирстен, 57), Жак Вермюлен (Ричард Капстик, 57), Сам Симъндс.

Замяната не е използвана: Джош Ходж.

Жълт картон: Уудбърн 60, Шикерлинг 61

МЮНСТЪР: Майк Хейли; Кийт Ърлс, Крис Фарел, Дамян де Алиенде, Шейн Дейли; Бен Хийли, Конър Мъри (Крейг Кейси, 62); Джеръми Лофман (Джош Уайчърли, 60), Найл Сканъл, Стивън Арчър (Джон Райън 49); Жан Клайн (Томас Ахерн, 65), Файн Уайчърли; Джак О’Донохю (капитан), Джон Ходнет (Джейсън Дженкинс 74), Алекс Кендълън (Джак О’Съливан 29 HIA).

Замените не са използвани: Скот Бъкли, Рори Сканъл.

Жълт картон: О’Съливан 37

Рефер: Пиер Брусет

.

Add Comment