Балукун реализира хеттрик, след като Ълстър отбеляза решаваща победа след епохата на Тулуза

Тулуза 20

Ълстър 26

Хеттрикът на РОБЪРТ БАЛУКУН при завръщането му в отбора означава, че Ълстър невероятно ще поеме преднина от шест точки на стадион Кингспан за реванша от мача от последните 16 финала на Шампионската купа на Хайнекен след победа с 26-20 над 14 играчи Тулуза във Франция.

Това беше приказка за двама крила на Стадиъм дьо Тулуза, тъй като, докато Балукун бягаше в требъл, Хуан Круз Малия остави страната си изправен пред тежка битка, когато беше изгонен в 11-ата минута за преодоляване на срещуположния номер Бен Моксам като той скочи, за да вземе висока топка.

Защитаващите титли направиха добър юмрук през първото полувреме и заслужиха преднината си от шест точки на интервала, но след почивката Ълстър най-накрая изплати численото си предимство, когато Балукун закръгли своя хеттрик и заместващ опора Андрю Уоруик също кръстосано.

С преднината си от шест точки, завръщайки се в Белфаст за реванша следващата събота, Ълстър може с един крак да се класира за четвъртфиналите, но те ще знаят, че все още трябва да свършат работата на родна земя и предвид някои от обажданията, които отиде срещу тях, Тулуза ще бъде разпалена.

Нямаше оплаквания от червено на Малия, но имаше много разочарование от отхвърления опит за Матис Лебел в началото на второто полувреме, а Уго Мола намали ядосана фигура на тъчлинията, когато реферът Уейн Барнс не посочи резултата за хеттрик на Baloucoune за TMO за потенциална офсайд.

И те си дадоха решаваща спасителна линия в реванша, когато Ромен Нтамак пресече само за секунди до края и едва не откраднаха победата, когато преминаха по дължината на терена с часовника на червено, само за смяна на схватка-халф Мартин Page-Relo за чук-на.

Напълно завладяваща игра, която остави всичките 15 играчи на терена да ахнат въздух при свирката на пълен работен ден и, още по-вълнуващо, те правят всичко отново след седем дни.

Всичко изглеждаше доста тревожно за Ълстър само след седем минути, когато домакините се качиха на дъската, докато свиваха предните си мускули, Рори Арнолд вложи голямо пренасяне, за да настрои платформата за партньора му от втория ред Еманюел Меафу, за да пробие мачовете на Маркъс Риа и Роб Херинг да се простират над линията за началния резултат.

Ълстър си осигури решаваща победа.

Източник: Laszlo Geczo/INPHO

Но след това момент на лудост от Малия му коства остатъка от играта, крилото напълно погрешно прецени надпреварата си за топката и унищожи Моксам в пика на своя скок. Публиката не хареса обаждането, но нямаше оплаквания на терена.

С допълнителния човек, Ълстър отсече веднага следната дузпа, когато Били Бърнс изби в 22-та и след няколко хубави карери близо до линията от Ник Тимони и Марти Мур, за да засмукват защитата, още един от Дуейн Вермюлен постави платформата за Джеймс Хюм да изпрати Балукун недокоснат в ъгъла.

Крилото почти добави соло усилие от световна класа малко след това, когато поп пас отзад от Стюарт Макклоски го накара да пробие на половината път и до 22, но отчаян гмуркане на Томас Рамос успя да го спре точно когато изглеждаше като може да отиде докрай.

Вместо това самият Рамос получи следващия резултат, изпращайки дузпа, за да изведе домакините с 10-7 напред, а той щеше да добави още една в края на полувремето след нарушение на схватката от гостите, за да има Тулуза шест точки към добре на интервала.

Това до голяма степен се дължеше на това как Ълстър не успя да задържи топката, комбинация от собственото им лошо изпълнение в червената зона – като пропуснатия поп пас на Ерик О’Съливан към Макклоски – и неспособността им да обслужат ефективно пропадането с Ринхард Елщад върви безумно на задния ред.

Но това, което не успяха да направят през първото полувреме, постигнаха само пет минути след второто. Две фини пренасяния на Маркъс Ри и О’Съливан пробиха дупките в защитата, от които бековете се нуждаеха, и когато Джеймс Хюм прекара Стюарт Макклоски през линията на защитата, центърът имаше Балукун на рамото си, за да го вземе през останалата част от пътя.

Публиката беше раздразнена четири минути по-късно, когато Лебел беше отпаднал опит, крилото завърши фин ход, започнал в техните собствени 22, само за TMO, за да посочи, че Антоан Дюпон е чукнал топката в билд- и това чувство за несправедливост само се засили, когато Ълстър най-накрая използва численото си предимство в своя полза.

Зак-Холмс-се-занимава-от-Марти-Мур

Беше брилянтен мач в Тулуза.

Източник: Laszlo Geczo/INPHO

Първо дойде резултатът на Уоруик, опората, която трябваше да се зарови от близко разстояние, след като молът беше свален само след линията за опит, а след това Балукун завърши своя хеттрик в драматичен стил, когато Тулуз изглеждаше готов да нанесе удар в Ълстър На 22, той избра пас на Dupont и го прокара по дължината на терена за трети опит.

ВИЖТЕ СПОРТ
РАЗЛИЧНО

Приближете се до историите, които имат значение с изключителен анализ, прозрение и дебат в The42 Membership.

Станете член

Нивото на шума се повиши и Мола на тъчлинията протестира с размахване на ръце, но въпреки настояването на публиката, опитът нямаше да бъде отменен и Куни прекъсна преобразуването, за да отвори разлика от 13 точки.

Но драмата все още не беше приключила и Тулуза заслужено направи още един опит, когато недисциплината на Ълстър ги пусна обратно в 22 и Нтамак прескочи след няколко хубави ръце от Ричи Арнолд и те почти откраднаха победата, когато пробиха от вътрешната си страна 22 изключи рестартирането и се върна в червената зона.

Но превъзходно покриване на Нейтън Доак спаси положението и когато Пейдж-Рело разпръсна топката напред в основата на рака, всички облечени в бяло на стадиона въздъхнаха с облекчение.

Не е лош момент за Ълстър да вземе едва втория си гост с нокаут, който спечели Купата на шампионите на Heineken. Работата обаче е свършена само наполовина.

Голмайсторите:

За Тулуза
Опитва: Meafou, Ntamack
Против: Рамос (2)
химикалки: Рамос (2)

За Ълстър
Опитва: Baloucoune (2), Warwick
Против: Куни (3)

ТУЛУЗА: (15-9) Томас Рамос; Хуан Крус Малия, Зак Холмс, Пита Аки (Софиан Гитун 67 (Мартин Пейдж-Рело 75)), Матис Лебел; Ромен Нтамак, Антоан Дюпон; (1-8) Родриг Нети (Сирил Байе 49), Пеато Маувака, Дориан Алдегери (Чарли Фаумуина 49); Рори Арнолд, Еманюел Мифу (Ричи Арнолд 58); Ринхард Елщад (Антъни Джелонч 58), Тибо Фламан, Франсоа Крос (Албан Пласинес 64 (Гийом Крамон 67)).
Червен картон: Хуан Крус Малия (11′)

ЪЛСТЪР: (15-9) Майк Лоури; Робърт Балукун, Джеймс Хюм, Стюарт Макклоски (Люк Маршал 50), Бен Моксам (Роб Литъл 11); Били Бърнс, Джон Куни (Нейтън Доук 72); (1-8) Ерик О’Съливан (Андрю Уоруик 56), Роб Херинг (Брадли Робъртс 80), Марти Мур (Том О’Тул 50); Алън О’Конър (Кийрън Тредуел 54), Иън Хендерсън; Маркъс Ри (Джорди Мърфи 54), Ник Тимъни, Дуейн Вермюлен.

Играч на мача: Робърт Балукун (Ълстър)
Рефер: Уейн Барнс (Англия).

.

Add Comment