„Аз съм в страхотна позиция“ – Шейн Лоури се насочи към лидера на Masters след превъзходните 68 в Аугуста

ШЕЙН Лоури вярва, че все още ще има нужда от боговете на голфа на негова страна, за да стане първият ирландски победител в Мастърс, след като сензационен втори рунд 68 му остави пет удара зад половината лидер Скоти Шефлър в Аугуста.

Мъжът от Клара се включи за birdie на 10-то, за да премине към едно-под номинал, след което смеси брилянтни птичета на 13-то и 15-то с важни девет колонтитула за номинал на 14-то и 16-то, за да запази мечтата си жива.

„Това беше един от по-добрите ми кръгове в кариерата ми“, каза Лоури, на когото миналия месец беше отказано от Honda Classic, но се надяваше, че боговете на голфа ще му върнат парите няколко седмици по-късно.

„Мисля, че беше доста сложно там, доста трудно, но успях да изиграя добър голф и да направя няколко хубави удари в точния момент.”

„Очевидно съм много доволен от резултата си. Бях много по-разочарован от това, че стоях тук вчера и сега съм в страхотно положение да влизам в уикенда.

„Направих страхотно, направих страхотни номинални спасявания на 14 и 16 и абсолютно мразя този клинов удар при 15, така че бях толкова щастлив, че го изкарах на сушата, но като цяло играта ми беше доста солидна.“

Той е изправен пред по-трудни условия днес, но настоява, че е готов за предизвикателството и е готов за най-трудните изпитания.

„С поривите на вятъра със скорост от 25 мили в час е невероятно колко трудно е долу около Amen Corner и колко лесно изглежда по телевизията, но е брутално, толкова е трудно“, каза той.

„Ще се нуждаете от всичко, за да изпълните пътя си, за да стоите там на 18-ти грийн в неделя, но аз съм там, където искам да бъда и съм там, където трябва да бъда, така че го очаквам с нетърпение. Ще е трудно, но го чакам с нетърпение

„Трябва да се поставите в позицията утре, за да получите шанс в неделя, така че това е моята цел за утре, имам нужда от всеки тип Бог на моя страна този уикенд.“

Междувременно, Séamus Power оцеля греховете си в Amen Corner и направи зашеметяващ завършек, за да се потопи в планираната линия на срязване при дебюта си в Masters.

Тъй като Рори Макилрой също се бори от ръба на пропускането на среза за втора поредна година, вземайки два удара през последните си шест дупки, за да картира втори последователни 73, за да излъже десет удара от преднината, човекът от Уест Уотърфорд научи от първа ръка, че всичко, което казват за Amen Corner, е вярно.

Беше чувал всичко за капризните вихрови ветрове, които превръщат участъка от подхода до 11-ти до примамливия пар-пет 13-ти гробище за много надежди на Учителите.

Но след като търпението му беше на тежко изпитание, когато превърна три над 39, той се върна от шест над 39 за турнира с шест, за да играе с две закъснели птичета, картографирайки втори поред 74 в ден, когато вихровите ветрове видяха средната стойност на полето 74.8 – удар повече от четвъртък.

Пауър направи първата си птичка от Masters на 10-та, разкъсвайки подход от 200 ярда през страничния вятър до четири фута и се засмя, докато вдигаше ръце в фалшив триумф към своята опора.

Но докато след това претърпя последователни удари по тялото от Amen Corner, пускайки изстрели в 11-ия, където вятърът удари подхода му на 213 ярда вдясно от зеленото, и 12-ия, където той наблюдаваше удара на Патрик Рийд с тий, съборен в Rae’s Creek и удобно изстрелян топката му в задния бункер, той се прегрупира възхитително.

Не много от 74-те се чувстват специални, но този ще живее дълго в паметта на Пауър и Уестър Уотърфорд, Лила О’Дуайър, 20-годишна ветеранка от Аугуста, която го прегърна, докато излизаше от 18-ия грийн.

Пътешествието му обратно от ръба започна, когато той загина от ръба на Рейс Крийк, за да птичи 13-та, оцеля като изпрати въздушна поща на 15-та на 30 ярда с три дърва, за да спаси своята номинална пета, след което стреля с осмица над езерото до три фута на 16-ия, преди да завърши с две стабилни парчетири.

„Днес беше трудно там и търпението ми на предната деветка се изчерпа“, каза Пауър, който заби в дърветата и заби петия, пусна още един изстрел, когато пропусна шестата зелена вляво и след това пусна три пъти пар- пет осми от 40 фута.

„Правя талаги, а ти сякаш не съм сигурен какво точно се е случило там. Мислите, че сте улучили добър удар, но просто удряте грешен наклон, той идва четири или пет ярда по-къс или отива четири или пет ярда дълъг и имате четири или пет фута.

Изглежда, че не е имал молитва да направи разрез, когато изби първите две дупки в Amen Corner.

„Единадесет е в зъбите, а щифтът е в тесен участък отпред“, обясни той за дупка, където е пропуснал зеления вдясно и почти се е счупил във водата. „Очевидно всичко, което е обърнато твърде много, е във водата, но тогава го пропускате правилно и това е просто труден удар.

„Същото е и на 12. Гледах момчета и слушах момчета да говорят за 12 години, а ти си казваш, не, наистина не може да е толкова лошо. Тогава стоиш там днес и това беше тази странна поредица от събития.

„Патрик Рийд пред мен удря 8-желязо. Удряме железа на подобно разстояние. Той удря своя 8-iron на около 135 ярда във водата. Беше като, добре, предполагам, че трябва да го полетя малко.

„Улучих един от най-добрите кадри за деня и вие го гледате как лети право в задния бункер. Тогава имаш удар, който не можеш да кацнеш на зелено.

Add Comment